Ekonomi Güncelleme Tarihi: 9 May 2018 02:03

Holding patronu Necla Köker siyanürle intihar etti

İstanbul'da, Gensa Proje Endüstri Kimya San.A.Ş'nin Yönetim Kurulu Başkanı Necla Köker, yalnız yaşadığı evde siyanürle intihar etti.

Holding patronu Necla Köker siyanürle intihar etti

Kadıköy'de, Gensa Proje Endüstri Kimya San.A.Ş'nin yönetim kurulu başkanı olan iş kadını 45 yaşındaki Necla Köker, evinde siyanür içerek intihar etti. Köker'in cenazesi, AFAD ekipleri tarafından evden çıkartılarak Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Olay, Fenerbahçe Mahallesi Demet Sokak üzerinde bulunan bir apartmanda meydana geldi.

Necla Köker, Kadıköy'deki evinde yalnız yaşıyordu. Apartman görevlisine içinde anahtar da olan bir mektup verdi. Mektubu erkek arkadaşı Rafet Selçuk A'ya ulaştırmasını istedi. Mektubu alan erkek arkadaşı yaşadığı şokun ardından polise olayı haber verdi.

Mektupta siyanürle intihar edeceğini, eve girecek olanların özel donanımlı kıyafetle girmelerini, dikkatli olmalarını istiyordu. Mektubun açılmasının ardından bugün polis ve AFAD ekipleri eve geldi. AFAD ekipleri ölçüm yapmak için önce eve girdi. Evde siyanür izine rastlandı. Evin içinde cesedi bulunan Necla Köker'in siyanürün evden dışarı zarar vermemesi için kapının arkasını koli bandıyla kapatmaya çalıştığı anlaşıldı.

Polisin yaptığı ilk incelemede intihar ettiği belirlenen Necla Köker'in cesedi Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Polisin yaptığı araştırmada, Necla Köker'in annesinin hayatını kaybetmesinden sonra bunalıma girdiği, tiroid hastalığı nedeniyle de psikolojisinin iyice bozulduğu öne sürüldü. Köker'in içine girdiği bunalım nedeniyle bir süredir evinden çıkmadığı ve yalnız yaşadığı belirtildi.

2015 yılında hayatını kaybeden annesi Nejla Köker'in Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu üyeliği yaptığı belirtilerken, Necla Köker'in kimya mühendisi olması nedeniyle siyanür maddesine kolaylıkla ulaşmış olabileceği değerlendirildi.

CESET VE EV DEZENFEKTE EDİLDİ

Mektubu okuyan arkadaşı ile apartman görevlisi, durumu polise bildirdi. Olay yerine sevk edilen polis ekipleri, olay yerine AFAD ekiplerini de çağırdı. Çilingir yardımıyla girilen evde, Köker'in cesediyle karşılaşıldı. AFAD ekipleri, ceset ve evi dezenfekte etti. Olay yeri incelememe ekipleri ve savcının incelemesinin ardından ceset cenaze aracına konularak Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

Ekipler, evde elde ettikleri delilleri, delil torbalarına koyarak Polis Kriminal İnceleme Laboratuvarı'na götürdü. Polis olayla ilgili geniş çaplı inceleme başlattı.

İntihar olayının tam olarak ne zaman gerçekleştiğinin yapılacak otopsinin ardından anlaşılacağı öğrenildi.

Necla Köker'in, eski Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu üyelerinden Nejla Köker’in de kızı olduğu bildirildi.

Ekleme Tarihi: 9 May 2018 02:03