Ekonomi Güncelleme Tarihi: 30 Nis 2022 05:33

Hürriyet önce ortalığı karıştırdı sonra haberi kaldırdı

Hürriyet gazetesinde iki gün önce bankalardan kredi çekilirken yapılan hayat sigortası primlerini e-Devlet üzerinden başvuru yaparak geri alabilme imkanı haberi ortalığı karıştırdı.

Hürriyet önce ortalığı karıştırdı sonra haberi kaldırdı

Kredi çekilirken hayat sigortası primlerinin e- Devlet üzerinden iptal edileceğine ilişkin haber büyük yankı uyandırdı. Milyonlarca insan e-Devlet üzerinden iptal başvurusu yaptı. Bugün ise SEDDK böyle bir durumun olmadığına yönelik açıklama yaptı. Ancak E-Devlet üzerinden insanlar iptal başvurusu yapmaya devam ediyor.

Hürriyet gazetesinde iki gün önce bankalardan kredi çekilirken yapılan hayat sigortası primlerini e-Devlet üzerinden başvuru yaparak geri alabilme imkanı sağladığına yönelik bir haber yayımlandı. 
Burak Taşçı imzalı haberde  vatandaşların neler yapacağı adım adım anlatıldı.
Milyonlarca insanı ilgilendiren bu haber toplumda geniş yankı buldu ve yoğunluk nedeniyle başvuru yapanlar işlemlerini bitiremeden "Hata" yazısı ile karşılaştı. Bugün e- Devlet üzerinden başvurularda bir sıkıntı yaşanmamasına rağmen Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan (SEDDK) yapılan açıklama kafaları karıştırdı. 

BÖYLE BİRŞEY YOK

 SEDDK tarafından yapılan açıklamada e-başvuru sisteminde böyle bir özelliğin olmadığı belirtilen açıklamada "Son dönemde çeşitli haber sitelerinde ve sosyal medyada Sigortacılık ve Özel Emeklilik E-başvuru Sistemi hakkında bir takım yanlış bilgiler verilerek, vatandaşları yanıltıcı nitelikte paylaşımlarda bulunulduğu görülmektedir. Sigortacılık ve Özel Emeklilik E-başvuru Sistemi, yaşanan uyuşmazlıklara ilişkin başvuruların kurumumuzca hızlı ve kolay bir şekilde değerlendirilebilmesini teminen kurulmuştu" denildi. 

HÜRRİYET'TEN HABER KALDIRILDI

Büyük yankı uyandıran Hürriyet'ten Burak Taşçı'nın haberi  SEDDK'nın açıklamasının ardından siteden kaldırıldı. Dün de Hürriyet gazetesinde iş hayatı üzerine yazılar kaleme alan Noyan Doğan e- Devlet üzerinden hayat sigortası primlerinin iptal edilemeyeceğini yazdı. 

Ekleme Tarihi: 30 Nis 2022 05:33