Ekonomi Güncelleme Tarihi: 15 Nis 2022 22:18

İhracatçı ve turizmcinin dövizi Merkez Bankası'ndan geçecek

Merkez Bankası, turizm başta olmak üzere hizmet ihracatı gelirleri için önemli bir karar aldı.

İhracatçı ve turizmcinin dövizi Merkez Bankası'ndan geçecek

Merkez Bankası, ihracat gelirleriyle ilgili yeni bir karar aldı. Turizm başta olmak üzere hizmet ihracatından sağlanan gelirin bankalara satılması halinde bu dövizin en az yüzde 40'ını Merkez Bankası satın alacak.

Merkez Bankası, turizm başta olmak üzere hizmet ihracatı gelirleri için önemli bir karar aldı. Turizmcilerin sağladığı gelirin bankalara satılması halinde döviz kazancının yüzde 40'ını Merkez Bankası alacak.

NTV'de yer alan habere göre; mal ihracatından sağlanan gelirin Merkez Bankası'na satılması zorunlu oranının yüzde 25'ten yüzde 40'a çıkarılmasının ardından önemli bir karar daha alındı.

Merkez Bankası, "Görünmeyen işlemler genelgesi"ni güncelledi. Bu güncelleme ile döviz kazandırıcı hizmetler ve işlemlerden elde edilen dövizin istenildiği kısmı kadar bankalara satılması halinde, banka bu dövizin en az yüzde 40'nı Merkez Bankası'na satacak.

Merkez Bankası'na satış işlemi ihracat bedellerinde olduğu gibi Merkez Bankası kuru üzerinden gerçekleşecek ve satılan döviz tutarının karşılığı banka tarafından döviz satıcısına TL olarak ödenecek.

Ekleme Tarihi: 15 Nis 2022 22:18