Ekonomi Güncelleme Tarihi: 20 Eyl 2016 20:46

İş Bankası 1,1 milyar dolar sendikasyon kredisi aldı

Türkiye İş Bankası, 16 ülkeden 29 bankanın katılımıyla 302 milyon ABD Doları ve 661 milyon Euro olmak üzere yaklaşık 1,1 milyar ABD Doları tutarında sendikasyon kredisi aldı.

İş Bankası 1,1 milyar dolar sendikasyon kredisi aldı
Böylece İş Bankası, 2016 yılında uluslararası piyasalardan toplam 2,4 Milyar ABD Doları tutarında sendikasyon kredisi almış oldu. 16 Eylül 2016 tarihinde imzalanan kredi anlaşmasının koordinatörlük görevini Standard Chartered Bank ile National Bank of Abu Dhabi, aracılık görevini ise Mizuho Bank üstlendi.

Dış ticaretin finansmanında kullanılacağı açıklanan sendikasyon kredisinin toplam maliyeti, en yüksek tutarla katılan bankalar bazında ABD Doları için Libor + %0,85, Euro için ise Euribor + %0,75 olarak gerçekleşti.

Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yılmaz Ertürk, konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “Bankamızın yurtdışından sağlanan sendikasyon kredilerinde uzun bir geçmişi ve güçlü bir deneyimi var.

İlk sendikasyon kredimizi 30 yıl önce, 1986 yılında almıştık. Bu işlem, 44. sendikasyon kredisi işlemimiz oldu. 2016 yılında aldığımız iki sendikasyon kredisine; başta Amerikan, İngiliz, Alman, Japon ve Fransız bankaları olmak üzere 56 farklı uluslararası banka katıldı.

Aldığımız sendikasyon kredilerinin ulaştığı büyüklük, çok sayıda bankanın katılımı ve yüksek yenileme oranı, İş Bankası’na duyulan güveni bir kez daha teyit etmiş oldu.

Son yıllarda borçlanma türleri itibariyle kaynak yapımız çeşitlendi. Sendikasyon kredilerinin yanı sıra seküritizasyon yoluyla, eurotahvil ihraçlarıyla, uluslararası finansal kuruluşlarla yaptığımız ikili anlaşmalarla ve dış ticaret işlemlerine dayalı finansman teknikleriyle dış kaynak sağlıyoruz.

Ayrıca, farklı yatırımcılara erişim imkanlarımız artarken, sağladığımız dış kaynakların ortalama vadesi de uzadı. Türkiye’nin Bankası olarak sağladığımız bu kaynakları, her türlü konjonktürde reel sektörümüzün kullanımına sunmaya devam edeceğiz” dedi.

Ekleme Tarihi: 20 Eyl 2016 20:46