Ekonomi Güncelleme Tarihi: 30 Ara 2017 18:31

İstanbul-Edirne'ye hızlı tren geliyor

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul-Edirne hızlı tren projesi için 2018'in başında ilk kazmanın vurulacağını söyledi.

İstanbul-Edirne'ye hızlı tren geliyor

Başbakan Binali Yıldırım, Edirne ziyaretinde hızlı tren sözü verdi. Yıldırım, İstanbul- Edirne arasını 75 dakikaya indirecek hızlı tren projesi için çalışmaların 2018’in ilk aylarında başlayacağını duyurdu.

AK Parti Edirne İl Kongresi’nde konuşan Yıldırım, “Edirne’ye hızlı tren geliyor hayırlı olsun. 2018’in ilk aylarında kazmayı vuruyoruz. Edirne- İstanbu arası 1 saat 15 dakika olacak” dedi.

İstanbul Halkalı ile Edirne hattını bağlayacak ve yeni bir rotada gidecek hızlı trenin saatte 200 km hız yapması planlanıyor.

En az 3 yıl sürecek proje bitiminden itibaren 6 ay boyunca test edildikten sonra hizmete girecek.

KHK SAVUNMASI: YAPTIĞIMIZ EN GÜZEL DÜZENLEME

‘Terörle ve darbeyle mücadele’ gerekçesiyle bazı sivillere yargı muafiyete getiren 696 sayılı KHK’ye yönelik eleştirileri de yanıtlayan Başbakan Yıldırım “Hiç kimse oraya buraya çekmesin. Bu iş, darbeye karşı koyan vatandaşlarımızın hukuki garanti altına alınması için yapılan bir düzenlemedir ve yapılan en güzel düzenlemedir. Bunun karşısında durmak darbecilere cesaret vermektir” dedi.

Konuşmasında taşeron işçilere kadro düzenlemesine de değinen Yıldırım “1 milyon vatandaşın evinde yeni yıla girerken bayram havası oluştu” yorumunda bulundu.

Ekleme Tarihi: 30 Ara 2017 18:31