Ekonomi Güncelleme Tarihi: 7 Şub 2018 01:53

İstanbul Gümrük Müşavirleri Derneği'nden örnek kampanya

İstanbul Gümrük Müşavirleri Derneği “26 Ocak Dünya Gümrük Günü” kutlamaları çerçevesinde Muratbey Gümrük Müdürlüğü’nde kan bağışı kampanyası düzenledi.

İstanbul Gümrük Müşavirleri Derneği'nden örnek kampanya

“Kan bağışı insan sevgisinin en saf halidir.” diyen İstanbul Gümrük Müşavirleri Derneği Başkanı Serdar KESKİN, vatandaşları kan bağışlamaya davet etti. 

26 Ocak Dünya Gümrük Günü kutlamaları çerçevesinde Müşavirleri Derneği kan bağışı kampanyası düzenledi. İGMD Yönetim Kurulu Başkanı Serdar KESKİN ve çok sayıda Gümrük Müşavirinin kan bağışında bulunduğu kampanyada 150 ünite kan Kızılay’a bağışlandı. 

,İstanbul Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Halil İbrahim BOZKUŞ’un da katıldığı kutlamalarda Başkan KESKİN “Yüz dokuz yıldır sevgiyle, fedakarlıkla, büyük emekle, dayanışmayla,  birlik ve beraberlikle hizmet eden, yaşattığı gelenekleri ile bir çınar olan İGMD çatısı altında buluşan çok kıymetli Meslektaşlarımın,  ülkemizin dış ticaretinin büyümesinde önemli katkıları olan gümrük camiamızın 26 Ocak Dünya Gümrük Günü’nü en içten dileklerimle kutlarım. Kan bağışı gibi son derece kutsal bir görevin bilinciyle Dünya Gümrük Gününü kutlamakta bizim için ayrı bir onur. 

Dış ticaretinin sağlıklı gelişmesinde önemli katkısı olan, ülkemiz dış ticaret işlemlerinin %92’sini gerçekleştiren Meslektaşlarımızı, kan bağışıyla insan sağlığına, canına verdikleri önemden ve gösterdikleri dayanışmadan dolayı kutluyorum. Kendileriyle ne kadar gurur duysam azdır.” dedi. 

26 OCAK DÜNYA GÜMRÜK GÜNÜ NEDİR?

Kurucu Sözleşmesini ilk onaylayan ülke olduğumuz Gümrük İşbirliği Konseyinin, 26 Ocak 1953’de Brüksel’de yaptığı toplantısına atıfta bulunarak ilan edilen “26 Ocak Dünya Gümrük Günü”; sadece bir kutlama, etkinlik tarihi değil, gümrüklerin uluslararası yol haritasının da belirlendiği özel bir tarihtir.

Dünya Gümrük Örgütü’ne (DGÖ) üye ülkelerinin gümrüklerinde işbirliğini arttırmak, ortak akıl oluşturmak ve bu çerçevede hareket edebilmek için her yıl bir tema belirlemekte, bu temaya uygun çalışmalar yapmaktadır. İşte bu temalar gümrüklerin yol haritasını belirlemekte.

DGÖ’nün 2010 yılında belirlemeye başladığı temalar sırasıyla;

2010 Yılında “Gümrük ve İş Dünyası işbirliği”

2011 Yılında “ Mükemmel gümrüğün katalizörü bilgi”

2012 Yılında “Sınırlar ayırır gümrükler birleştirir”

2013 Yılında “ Gümrüklerin ilerlemesi için inovasyon”

2014 Yılında “ İletişim: Daha iyi işbirliği için bilgi paylaşımı”

2015 Yılında “Koordineli Sınır Yönetimi”

2016 Yılında “Dijital Gümrükler: Gittikçe Artan Katılım”

2017 Yılında “Etkin Sınır Yönetimi için Veri Analizi”

2018 Yılında "Ekonomik Kalkınmaya Yönelik Güvenli Bir İş Ortamı"dır.

Dünya Gümrük Örgütü; gümrük idarelerinin etkinliğini arttırmak amacıyla hizmet etmekte, 180 üyesiyle de uluslararası ticaretin yüzde 98'ini temsil etmektedir. Yaptığı çalışmalar ve her sene belirlediği bu temalar sonucunda oluşturduğu standartlar, ilkeler ve politikalar dünya çağında ticaretin sağlıklı bir şekilde geliştirilmesini sağlamakta.

Ekleme Tarihi: 7 Şub 2018 01:53