Ekonomi Güncelleme Tarihi: 17 Nis 2022 01:28

Kinder Surprise, Mini Eggs ve Schoko-Bons yemeyin uyarısı

Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi ve Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi, İngiltere'de salgınla bağlantılı 70 vakanın ardından Kinder Surprise, Mini Eggs ve Schoko-Bons konusunda uyardı

Kinder Surprise, Mini Eggs ve Schoko-Bons yemeyin uyarısı

Sağlık yetkilileri, salmonella salgınıyla bağlantılı Kinder çikolata ürünlerinin Paskalya hafta sonu boyunca tüketilmemesi gerektiği konusunda uyardı.

Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi ve Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi tarafından yayınlanan "hızlı salgın değerlendirmesi", şu anda insanları enfekte eden aynı Salmonella suşunu geçen Aralık ayında Belçika'daki bir fabrikadan alınan örneklerle eşleştirdiğini söyledi.

Bazı Kinder çikolata ürünlerinin Birleşik Krallık'ta geri çağrılması, son kullanma tarihlerine bakılmaksızın Haziran ayından bu yana tesiste üretilen tüm ürünleri kapsayacak şekilde genişletildi.

Gıda Standartları Ajansı (FSA) ve Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA) dahil olmak üzere ajanslar Kinder Surprise, Mini Eggs, Surprise 100g ve Schoko-Bons'un yenmemesi gerektiği konusunda uyardı.

15 Nisan itibariyle, Birleşik Krallık'ta bu salgınla bağlantılı 70 vaka var ve vakaların çoğu beş yaşın altındaki çocuklarda.

UKHSA'nın CEO'su Dame Jenny Harries şunları söyledi: “Bu ürünlerin hediye olarak veya Paskalya parkurları gibi etkinlikler için satın alınmış ve saklanmış olma ihtimali olduğundan, insanlara bu banka tatili hafta sonu geri çağrılmasını hatırlatıyoruz.

“Bu ürünlerin yenmemesi ve atılması çok önemli. Salmonella enfeksiyonu şiddetli olabilir ve bu salgından etkilenen birçok çocuk çok hasta ve hastaneye kaldırıldı, bu nedenle arkadaşlarına veya ailesine çikolata ürünleri veren herkes, Paskalya hediyelerinin geri çağrılan ürünler arasında olmadığından emin olmak için ekstra özen göstermelidir.”

FSA'nın CEO'su Emily Miles şunları söyledi: "Paskalya hafta sonuna girerken, tüketicileri en son geri çağırma bildirimindeki tavsiyelere uymaya ve daha önce satın almış olabilecekleri Kinder ürünlerini ayrıntılı listeye göre kontrol etmeye şiddetle çağırıyoruz. Sağlık açısından risk oluşturabileceğinden bildirimde bulunur.

"Listede herhangi bir ürün varsa, onları yememeli ve derhal atmalıdır."

Salmonella enfeksiyonunun belirtileri arasında ishal, mide krampları, bulantı, kusma ve ateş bulunur.

Enfekte olmuş olabileceğinden endişe duyan herkesin pratisyen hekimleriyle iletişime geçmesi veya NHS 111'i araması isteniyor.

Ekleme Tarihi: 17 Nis 2022 01:28