Ekonomi Güncelleme Tarihi: 2 Ağu 2017 12:49

Kurban fiyatları bu sene el yakacak

KURBAN Bayramı'na sayılı günler kaldı. Bu seneki kurbanlık fiyatları merak konusuyken satışa sunulan kurbanlıklara bakılırsa geçen seneye göre fiyatlar epeyce artmış durumda. İlk kurbanlıklar pazarlara çıkmaya başladı. Onlardan biri de İnegöl.

Kurban fiyatları bu sene el yakacak

İnegöl Hayvan pazarında 5 yetiştiricinin kurbanlık hayvanlarının fiyatlarının geçen yıla göre yüzde 30 oranında arttığı belirtildi. Muş’tan getirdiği kurbanlık tosunları hayvan pazarında satışa çıkaran besici Felemez Akkoyun, “Muş Bulanık’tan hayvanlarımızı getirdik. 15 seneden bu yana kurbanlık satışı yapıyoruz. Herkes gücüne göre kurbanlık alacak. Ancak fiyatlar geçen yıla göre yüksek” dedi.

Fiyat artışının başta yem olmak üzere maliyet artışından kaynaklandığını söyleyen Akkoyun, “Bu sene tosunların taban fiyatı 7 bin 500 liradan başlıyor. 15 bin liraya kadar satılan tosun var” dedi. Bakanlığın kurbanlıkta düve satışının yasak olduğunu bildirdiğini hatırlatan Akkoyun, ne derece uygulanacağı konusunda bilgisi olmadığını, Muş’ta düvelerin pazara girmesinin yasak olduğunu kaydetti. 

İnegöl hayvan pazarına getirilen düveler ile ilgili İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün ne tür bir uygulama yapacağı merak konusu. Gıda Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Faruk Çelik’in kurbanlıkta düve satışının yasaklandığını belirterek bu konuda tebliğ yayımlanmamıştı. Bu yüzden yetiştiriciler ve resmi kurumların tereddütleri devam ediyor.

BAKAN FAKIBABA'DAN AÇIKLAMA: Tekirdağ'da konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ise, gerekli çalışmaları yaptıklarını, üreticinin, esnafın, tüketicinin Kurban Bayramı'nı rahat geçireceğine inandıklarını belirterek, kurbanlık fiyatlarının geçen yılın üzerinde olmayacağını düşündüğünü söyledi.

Ekleme Tarihi: 2 Ağu 2017 12:49