Ekonomi Güncelleme Tarihi: 9 Şub 2018 17:45

Lastik firması Continental'ın haritada Türkiye skandalı

Lastik firması Continental, son yayınladığı reklam filminde yer alan haritadan Türkiye'yi sildi. Haritada Türkiye'nin yerinde deniz yer aldı.

Lastik firması Continental'ın haritada Türkiye skandalı

Hatanın medyada yer alması üzerine Continental'dan açıklama geldi: Continental Otomotiv Global sayfasında grafik hatası olan bir videonun yer aldığının farkına vardık. Videonun hemen kaldırıldığını bildirmek isteriz, özür dileriz.

Alman lastik firması Continental, internet sitesinde de yer alan son yayınladığı reklam filminde görünen haritada Türkiye’yi yok etti!

Türkiye’nin sınırlarının büyük bir bölümü kaldırılıp, tüm bölge deniz olarak gösterildi.

Hürriyet’te yer alan habere göre, Powertraing isimli teknolojinin tanıtım videosunda yer alan haritada, diğer tüm ülkeler görünürken Türkiye yerinde Akdeniz görünüyor.

Harita üzerinde Powertrain’in aktif olarak bulunduğu ülkeler gösteriliyor. Bu ülkelerin gösterildiği sırada ise Türkiyesiz harita ekrana geldi.

CONTINENTAL: GRAFİK HATASI, ÖZÜR DİLERİZ

Haritanın internet medya sitelerinde haber olarak yer alması üzerine Continental özür açıklaması geldi. Bir grafik hatasının söz konusu olduğu belirtilen açıklamada şöyle denildi: “Sosyal medyada yer alan paylaşımlar sayesinde Continental Otomotiv Global sayfasında grafik hatası olan bir videonun yer aldığının farkına vardık. Tüm sosyal medya kullanıcılarına bize bu hatayı bildirdikleri için teşekkür ederiz. Videonun hemen kaldırıldığını bildirmek isteriz. Derin üzüntü içerisindeyiz. Tüm kamuoyundan özür dileriz.”

Ekleme Tarihi: 9 Şub 2018 17:45