Ekonomi Güncelleme Tarihi: 12 Ara 2019 23:06

Masterpass B2B ağını genişletiyor

Ödeme teknolojileri öncüsü Mastercard, pratik online ödeme çözümü Masterpass ile B2B iş birliklerine devam ediyor

Masterpass B2B ağını genişletiyor

Türkiye’de ilk kez Coca-Cola ile ortak proje gerçekleştirilen Masterpass, son olarak Türkiye’deki en büyük B2B ödeme portalı olan ve aynı zamanda bir ödeme kuruluşu olan Paynet’te aktive edildi. Bu iş birliği kapsamında Jotun, Ege Profil Ticaret ve Sanayi A.Ş., Petronas, Zuhal Müzik gibi yüzlerce markanın müşteri ve bayi-üye işyeri ödemeleri Masterpass’in güvenli ve pratik ödeme altyapısı üzerinden yapılacak

Mastercard, Türkiye’deki en büyük B2B ödeme portalı olan ve aynı zamanda bir ödeme kuruluşu olan Paynet ile iş birliği yaparak bu platformda Masterpass altyapısını aktive etti. Bu iş birliği kapsamında Türkiye’de ilk defa bir ödeme kuruluşunun kayıtlı kartlı ödeme altyapısı Masterpass tarafından sağlanıyor. Mastercard, Paynet ile gerçekleştirdiği bu iş birliği ile nakit, EFT/Havale üzerinden yapılan kurumlar arası ödemeler için de pratik ve güvenli bir ödeme çözümü sunuyor. Nakitsiz toplum hedefi doğrultusunda, nakit ödemelerin kartla ödemeye ve/veya dijital ödemelere dönüşümünü amaçlayan Mastercard bu iş birliği ile Jotun, Ege Profil Ticaret ve Sanayi A.Ş., Petronas, Zuhal Müzik gibi yüzlerce markanın müşterileri ve bayi-üye işyeri ödemelerinin nakit kullanılmadan, hızlı ve güvenli bir şekilde yapılmasını sağlıyor.

Masterpass ile tek tıkla kolay ve güvenli ödeme

Tüm dünya ile eşzamanlı olarak Türkiye’deki tüketicilerin kullanımına sunulan online ödeme çözümü Masterpass, alışveriş yapılan ilk e-ticaret sitesinde bir defaya mahsus olmak üzere kart bilgilerini kaydediyor. Sonraki alışverişler için, ister Türkiye’deki bir firma olsun, isterse yabancı, Masterpass kullanan bir işyerinde kart bilgilerini yeniden girmeye gerek kalmıyor. Alışveriş yapılan site veya uygulama içinde, ödeme adımında Masterpass butonuna tıklayarak,alışveriş kolayca tamamlanıyor; kullanıcıları tekrar tekrar kart bilgilerini girme zahmetinden kurtarıyor. Üstelik sahip olunan tüm kredi kartlarını Masterpass’e tanımlama imkanı da sunuluyor.Masterpass, Mastercard’ın uzmanlaştığı ve dünyaca kabul görmüş güvenlik prensipleriyle çalıştığı için hızlı ve pratik olduğu kadar da güvenli.

Verimlilik getiren Masterpass B2B uygulaması ile nakit ödemelerdeki eleman, güvenlik, vakit gibi maliyetler ve riskler bertaraf ediliyor. Mutabakat süreci otomatik olarak gerçekleşiyor. Uygulama ayrıca POS cihazı bulundurma maliyetini azaltıyor ve işlemlerde esneklik sağlıyor.

Ekleme Tarihi: 12 Ara 2019 23:06