Ekonomi Güncelleme Tarihi: 11 Şub 2018 09:54

Memura yiyecek yardımı ile ilgili kötü haber

Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği’nde değişiklik yapıldı

Memura yiyecek yardımı ile ilgili kötü haber

Değişiklik talebi Maliye Bakanlığı’ndan geldi. Mevcut yönetmelikte yiyecek yardımının yemek verme şeklinde yapılacağı, bu yardım karşılığında nakten ödemede bulunulamayacağı ifade ediliyordu. Ancak yönetmelikte yemek yardımının kupon, kart, fiş, bilet şeklinde verilmesinin önünde herhangi bir engel yoktu. İsteyen kurumlar yiyecek yardımını fiş, kupon, kart olarak da verebiliyordu. Yapılan yönetmelik değişikliği ile bundan böyle yiyecek yardımı sadece yemek verme şeklinde yapılacak. Bu yardım nakten ödeme ya da kupon, kart, fiş, bilet ya da buna benzer bir ödeme aracı verilerek yapılamayacak.

AMİRİN ONAYI GEREKECEK

Kurum bütçelerine yiyecek yardımı karşılığı olarak konulacak ödenek, memurlara yemek vermek üzere kurulan yemek servisi, yardım sandığı, dernek veya bu amaçla kurulan kuruluşlara ödeniyor. Değişiklikle bundan böyle yiyecek yardımının gerektirdiği giderler de sadece yemek servisi, yardım sandığı, dernek veya bu amaçla kurulmuş kuruluş tarafından yapılabilecek.

Cumhuriyet'ten Mustafa Çakır'ın haberine göre, yiyecek yardımından faydalanabilecek personel sayısının en az 50 olması ve yemekhane için uygun yer bulunması şartıyla atamaya yetkili amirin onayı ile yemek servisi kurulabilecek. Yiyecek yardımı da bu şekilde kurulan yemek servislerinde yapılacak. Yani memurlara yemekhanede yemek verilecek.

ALIŞVERİŞ DE YOK

Bazı büyük marketler, yemek kartları ile alışveriş yapılmasına da izin veriyor. Çalışanlar da yemekten tasarruf yaparak yemek kartlarını evlerinin ihtiyaçları için alışverişte kullanıyor. Bundan böyle yiyecek yardımı kapsamında kart verilmeyeceği için memurlar dışarıdan yemek kartı ile alışveriş de yapamayacak.

Ekleme Tarihi: 11 Şub 2018 09:54