Ekonomi Güncelleme Tarihi: 23 Kas 2016 14:44

Merkez Bankası'nın kritik toplantısı öncesi dolar yine rekora uzandı

Güne düşüşle başlayan dolar/TL, uluslararası piyasalarda tansiyonun artması ve Merkez Bankası'nın yarınki kritik toplantısı öncesi 3.40 TL seviyesini aştı.

Merkez Bankası'nın kritik toplantısı öncesi dolar yine rekora uzandı
Dolar 3,40 seviyesini aştı. Küresel piyasalarda FED'in toplantı tutanakları gündemin önemli başlıklarından biri olurken, yarın yapılacak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısından çıkacak kararların da piyasaların yönü üzerinde etkili olması bekleniyor.

Dolar/TL'de ekonomi yönetiminin alacağı kararlar ve Merkez Bankası'nın yarın sonuçlarını açıklayacağı Para Politikası Kurulu toplantısı ana gündem olmaya devam ediyor.

3.40'I AŞTI

Dolar/TL, güne başladığı 3.3850'li seviyelerden sonra ilerleyen saatlerde 3.37 seviyesinin altını test etmişti. Kur ilerleyen saatlerde yeniden hareketlenerek en yüksek 3.4002 seviyesini gördü.

FED TUTANAKLARI BEKLENİYOR

Analistler, veri akışının yoğun olduğunu, ABD'de Richmond FED İmalat Sanayi Endeksi ile ikinci el konut satışları ile FED tutanaklarının izleneceğini, yarın gerçekleştirilecek PPK toplantısının da önemli gündem maddesi olarak takip edildiğini kaydetti.

Teknik açıdan dolar/TL'de tarihi zirve olan 3,4086'nın direnç konumunda bulunduğunu ifade eden analistler, 3,3550 seviyesinin ise destek konumunda olduğunu bildirdi.

Ekleme Tarihi: 23 Kas 2016 14:44