Ekonomi Güncelleme Tarihi: 23 Kas 2016 10:58

Milyonlarca dolar aylardır cayır cayır yanıyor

Irak'ın Musul kentine bağlı Kayyara kasabasında, IŞİD tarafından ateşe verilen petrol kuyularındaki yangın, 4 aydır söndürülemiyor. Maddi zararı büyük olan yangın halkın sağlığını da tehdit ediyor.

Milyonlarca dolar aylardır cayır cayır yanıyor
rak'ın Musul kentine bağlı en büyük nahiyesi olan Kayyara'nın terör örgütü IŞİD'den kurtarılmasının ardından bölgedeki petrol kuyularında çıkan yangın 4 aydır devam ediyor. IŞİD militanlarının bölgeyi terk ettikleri esnada patlayıcılarla imha ettikleri petrol kuyuları, itfaiye ekiplerinin gerçekleştirdiği yangın söndürme çalışmaları ile kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Uzun zamandır devam eden yangın nedeniyle Kayyara kasabası dumanlar altında kaldı. Fotoğrafta, kuyulardan sızan ham petrol görülüyor.

MİLYONLARCA DOLAR ZARAR VAR, HALKIN SAĞLIĞI TEHDİT ALTINDA

Kayyara kasabasında, Irak ekonomisinin can damarı olan 10 zengin petrol kuyusunun bulunduğu bölgedeki yangının söndürülmesi için itfaiye ekiplerince çalışma yürütülüyor.

Irak'ı milyonlarca dolar zarara uğratan petrol yangını, kasaba halkının sağlığını da tehdit ediyor. Yangın nedeniyle kasaba üzerinde siyah bulutlar oluştu.

ÖZELLİKLE ÇOCUKLAR TEHDİT HALİNDE

Kasaba sakinlerinin karbondioksit soluması sebebiyle özellikle çocukların sağlığı tehdit altında. Yerel halk son zamanlarda en çok solunum rahatsızlığından şikayet ediyor.


 

Ekleme Tarihi: 23 Kas 2016 10:58