Ekonomi Güncelleme Tarihi: 1 Nis 2017 03:43

Murat Ülker ve Ülker'den 1 Nisan reklamı açıklaması

Ülker firması tarafından çekilen 1 Nisan reklamı kamuoyunda büyük tepkiye neden olunca yurt dışında bulunan Murat Ülker ve Ülker'in resmi sitesinden açıklama yapıldı. Murat Ülker "kumpas"; Ülker ise "hukuki yollar" dedi

Murat Ülker ve Ülker'den 1 Nisan reklamı açıklaması

Yıldız Holding'in şirketlerinden Ülker'in 1 Nisan reklamı büyük tepkiye neden oldu. Sosyal medyada, reklam üzerinden verilen mesajları "FETÖ tehdidi, 15 Temmuz rövanşı" olarak algılandı.  Reklamda "Abiler, ablalar, hesaplaşma vakti ,zehirleme" vurgusu büyük dikkat çekti. Yurt dışındaki Murat Ülker twitter'dan "kumpas" dedi, Ülker hukuki yollara başvuracağını açıkladı.

MURAT ÜLKER'DEN TWEET İLE CEVAP

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker reklama gelen yoğun tepkinin ardından twitter'dan kısa bir açıklama yaptı. Ülker, yurtdışında olduğunu, olaydan yeni (1 Nisan gece 01:02) haberdar olduğunu yazdı. Yaşananları kumpas olarak niteleyen Ülker, "Milletimizin yanındayız" mesajı verdi. Ülker'in kendi twitter hesabından sadece Murat Ülker'in tweet'i paylaşıldı. 

ÜLKER'E GÖRE MASUM BİR REKLAM FARKLI YERLERE ÇEKİLDİ

Ülker'den gece saat 2:00 sularında yapılan ve twitter hesabından yayınlanan açıklamada "Reklamın maksatlı olarak bir yere çekilmek istendiği ve olmayan anlamın yüklendiği" ifadeleri kullanıldı. Kampanyanın 1 Nisan kapsamında kardeşler arasındaki rekabeti konu aldığına vurgu yapıldı. Açıklamada reklamı farklı noktalara çekenlerle ilgili hukuki yola gidileceği ifade edildi.

Ekleme Tarihi: 1 Nis 2017 03:43