Ekonomi Güncelleme Tarihi: 27 Eyl 2017 12:41

Pegasus Hava Yolları, Erbil'e uçuşları durdurdu

Barzani'nin küresel krizi göze alarak gittiği referandum sonrasında gerilen ilişkiler sonucunda Pegasus Hava Yolları, Erbil'e uçuşların durdurulduğunu belirtti.

Pegasus Hava Yolları, Erbil'e uçuşları durdurdu

Pegasus Hava Yolları CEO'su  Mehmet Nane,  Bloomberg'e telefon yoluyla yaptığı açıklamada,  Erbil'e uçuşların durdurulduğunu belirtti.

"IRAK MERKEZİ YÖNETİMİYLE PARALEL HAREKET EDİYORUZ"

Nane, açıklamasında,  Pegasus Hava Yolları'nın,  Irak Merkezi Yönetimi'nin uluslararası uçuşları durdurma kararı ile paralel hareket ettiğini dile getirdi.

CUMA GÜNÜ TÜM UÇUŞLAR ASKIYA ALINACAK

Irak Sivil Havacılığı, Kuzey  Irak'ta yapılan sözde bağımsızlık referandumunun ardından bölgeye yönelik yaptırımlara başladı.  Irak Sivil Havacılığı'ndan az önce  Erbil ve  Süleymaniye'ye uçan şirketlere gönderilen yazı ile 29  Eylül Cuma gününden itibaren uluslararası tüm uçuşların askıya alındığını duyurdu.

DUYURU YAPILDI

Duyuruda "Tüm havayolu operatörlerine.  Irak  Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüolarak  Erbil ve  Süleymaniye Havalimanları'ndan yapılacak olan uluslararası uçuşlar 29  Eylül 2017 Cuma günü saat 17.00'den itibaren ikinci bir duyuruya kadar askıya alınmıştır.  Irak iç hatlar uçuşları bu kapsam dışındadır" denildi.

Ekleme Tarihi: 27 Eyl 2017 12:41