Ekonomi Güncelleme Tarihi: 26 May 2017 00:21

Ramazan'a girerken İstanbul'da pide fiyatı ve gramı

Ramazan 26 Mayıs Cuma akşamı ilk teravih namazı ve gece ilk sahur ile başlıyor. Çarşı pazar da hareketlendi. Ramazan'la özdeşleşen pidenin İstanbul fiyatı da gramajı da belli oldu.

Ramazan'a girerken İstanbul'da pide fiyatı ve gramı

Ramazan'ın vazgeçilmezlerinden biie de pide. Ramazanda sofralardan eksik olmayan pidenin İstanbul'da fiyatları ve gramajı belli oldu.

Fırıncıların bağlı olduğu İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB) kararına göre, İstanbul'da sade Ramazan pidesi 350 gram olacak ve 1 lira 80 kuruştan satılacak. Susamlı yumurtalı pidenin de gramajı 350 ve satış fiyatı 2 lira olacak.

FIRINCILAR: ZAM YAPMADIK

İSTESOB Başkanı Faik Yılmaz, pide fiyatlarına ilişkin yaptığı açıklamada zam yapmadıklarını söyledi. Yılmaz açıklamasında "Bu yıl herkes merak ediyor. İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği kararıyşa bu yıl Ramazan pidesine zam yaptırmadık." dedi. Girdi maliyetlerinin henüz üretime yansımadığını belirten Yılmaz "Geçen yılki pide fiyatları ile devam ediyoruz. Zam yapmama kararımız dolayısıyla fırıncılarımızın anlayış göstereceğine inanıyoruz."

Yılmaz diğer illerin ise kendi esnaf birliklerinde pideye zam tekliflerini değerlendirdiklerini belirtti.

Ankara'da Ramazan pidesinin gramının 300 gram fiyatının da 2 liradan satılacağı açıklanmıştı.

Ramazan pidesinin fiyatlandırılması ile ilgili açıklama yapan Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı da ülke genelinde ramazan pidesinin kilogram fiyatının  6 lira 60 kuruşu geçemeyeceğini açıklamıştı. 

Ekleme Tarihi: 26 May 2017 00:21