Ekonomi Güncelleme Tarihi: 20 May 2017 13:16

Ramazan'da sofralarının vazgeçilmezi hurma fiyatı belli oldu

Ramazan'da özellikle iftar ve sahur sofralarının vazgeçilmez yiyeceklerinden hurma tezgahlarda yerini almaya başladı. Hurma çeşitlerinden en çok tercih edilen İran hurması, Acve hurması ve Medine hurmasının fiyatları belli oldu.

Ramazan'da sofralarının vazgeçilmezi hurma fiyatı belli oldu

Ramazan ayına sayılı günler kala İftar ve sahur sofralarının vazgeçilmezi hurma da tezgahlarda yerini almaya başladı. Hurma çeşitlerinden İran hurması 10 TL'den başlayan fiyatlarla satılırken, Acve hurması 100 TL'ye kadar alıcı buluyor. Vatandaşların çok tercih ettiği Medine hurması çeşitleri de kilo fiyatı 15 TL ile 50 TL arasında değişiyor. Pazarda taze hurmanın kilosu da 30 TL'den satılıyor. 

Esnaf Ramazan ayına az bir süre kala hurma çeşitlerini tezgahta satışa çıkarttı. Ramazan nedeniyle vatandaşın hurmaya ilgisi de arttı. Esnaf satılan hurma fiyatlarında herhangi bir artış yapmadıklarını ve fiyatların 2 yıl öncesi ile aynı seviyede olduğunu iddia ediliyor. Esnafa göre bu yıl vatandaş hurmayı zamsız yiyecek. Pazarlarda hurma fiyatı 10 lira ile 100 lira arasında değişien fiyatlardan satılıyor. Vatandaş ise her yıl olduğu gibi bu yıl da sofrasından hurmayı eksik etmemek için gayret gösteriyor. Orucu hurma ile açmanın sünnet olduğu biliniyor.

Ekleme Tarihi: 20 May 2017 13:16