Ekonomi Güncelleme Tarihi: 8 Şub 2018 17:22

Sahte sigorta emekliliğini yaktı!

Çalıştığı taşeron şirketin sahte sigorta yaptırdığı Gül Uğur Erdoğan'ın emekliliği yandı. SGK, 12 bin 600 lirayı Erdoğan'dan faiziyle birlikte geri istedi.

Sahte sigorta emekliliğini yaktı!

Çalıştığı taşeron şirket ‘sahte sigorta’ yaptırınca tekstil işçisi Gül Uğur Erdoğan’ın emekliliği yandı. SGK, Erdoğan’dan faiziyle birlikte 7 aylık emekli maaşının iadesini istedi. Hukuksal süreci başlatan Erdoğan, patronun yaptığı usulsüzlüğün cezasının kendisinden çıkarılmasının kabul edilir olmadığını dile getirdi.

Evrensel gazetesinden Dilek Omaklılar’ın haberine göre, İzmir’in Çiğli ilçesinde bir tekstil firmasının işlerini yapan taşeron şirket işçilerini aynı anda üç işyerinde çalıştırıyor gösterince olan işçilerin primlerine oldu. Yapılan denetim sonrasında fark edilen usulsüzlükten dolayı işçilerin primleri iptal edildi.

HESABINA MAAŞ YATMAYINCA ÖĞRENDİ

İşçilerin arasında emekliliği iptal edilenler de bulunuyor. Onlardan biri de 50 yaşındaki Gül Uğur Erdoğan. Emekliliğine aylar kalan Erdoğan prim günlerini doldurabilmek için taşeron şirkette çalışmaya başladı. Bu şirkette bir yıl üç ay çalışan Erdoğan, emekliliğe hak kazanınca işyerinden ayrılarak emekli maaşını almaya başladı. 7 ayın ardından hesabına maaşı yatırılmayan Erdoğan, SGK Konak Hizmet Binası’na gitti ve şirketin ‘naylon sigorta’ yapmasından dolayı emekliliğin iptal edildiğini öğrendi.

Yaşanan gelişmelerin ardından SGK, Erdoğan’dan 7 aylık emekli maaşı tutarındaki 12 bin 600 lirayı faiziyle birlikte geri istedi. Erdoğan süreci yargıya taşıyarak iş mahkemesinde SGK’nin kararının durdurulmasını istedi ve eski patronu S.A. hakkında dava açtı. Ancak olay sonrası S.A. kayıplara karıştı. Dava Karşıyaka 3. İş Mahkemesi’nde devam ediyor.

‘SAHTE SİGORTANIN SORUMLUSU İŞÇİLER DEĞİL’

Yaşadığı mağduriyetle ilgili konuşan Erdoğan, yıllardır emekli olabilmek için çalıştığını belirterek, taşeron şirketin sahte işleminin cezasının işçilerden çıkarılmaması gerektiğini belirtti.

Gül Uğur Erdoğan, “Sistemin kendisinde sorun var. Çalışma koşulları bu kadar ağırken ve taşeron olarak yıllarca çalıştıktan sonra bir de maaşımın bu sebeple kesilmesi kabul edilir bir şey değil. Açtığımız dava devam ediyor, hukuki mücadelemiz sürüyor. SGK İl Müdürlüklerine kadar her yerde sesimi duyurmaya çalıştım. Bana denetim elemanlarının az olduğu cevabını verdiler. Bu usulsüzlük benim ve benim gibi haksızlığa uğrayanların suçu değil. Bu ülke işçilerin ödediği vergiler ile ayakta, ülkeyi kalkındıran bizleriz. Hakkımı sonuna kadar arayacağım” dedi.

Ekleme Tarihi: 8 Şub 2018 17:22