Ekonomi Güncelleme Tarihi: 15 Nis 2022 19:51

Saray'ın bal tutan 5 maaşlı ekonomi danışmanı Gülsüm Azeri

Cumhurbaşkanlığı Ekonomik Politikalar Kurulu üyesi Gülsüm Azeri'nin beş şirketten maaş aldığı göreve geldikten sonra 2 şirket yönetiminde de belli süre kaldığı ortaya çıktı.

Saray'ın bal tutan 5 maaşlı ekonomi danışmanı Gülsüm Azeri

Beş şirketten maaş alan Cumhurbaşkanlığı Ekonomik Politikalar Kurulu üyesi Gülsüm Azeri'nin bu göreve geldikten sonra Akın Tekstil ve Mondi Tire Kutsan Aş şirketlerinin de yönetiminde belli bir süre kaldığı ortaya çıktı.
 Halen, Kaleseramik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, Pirelli Otomobil Lastikleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı, Tekfen Holding A.Ş.’de yönetim kurulu üyeliği ve Toros Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi o yapan Gülsüm Azeri’nin maaş aldığı şirket sayısının 5 değil 7 olduğu öğrenildi. Akın Tekstil ve Mondi Tire Kutsan AŞ’de de bağımsız yönetim kurulu üyeliğine Cumhurbaşkanlığı Politikalar Kurulu üyesi olduktan sonra da devam eden Gülsüm Azeri kurul üyeliğinden belli bir süre sonra bu şirketlerin yönetim kurulundan ayrıldı.,

FORSU KULLANDI

Gülsüm Azeri, ikamet ettiği sitenin yönetimine araç giriş çıkışına ilişkin bir talep dilekçesi yazmasıyla gündem olmuştu. Azeri’nin dilekçede Cumhurbaşkanlığı forsunu kullanması tepki çekti. Azeri dilekçede, Mashattan Site Yönetimi’nden, iki ayrı blokta sahip olduğu iki daireye ait otoparka, aracı ile sorunsuz şekilde giriş çıkış yapabilmeyi talep etti. Azeri’nin, kişisel talepleri için Cumhurbaşkanlığı forsunu kullanması dikkat çekmişti.
 

Odatv

Ekleme Tarihi: 15 Nis 2022 19:51