Ekonomi Güncelleme Tarihi: 23 Şub 2018 12:54

Schneider Electric'e 8. kez aynı ödül

Schneider Electric, Ethisphere® Institute tarafından etik iş uygulamaları standartlarının tanımlanması ve geliştirilmesi adına düzenlen 2018 World’s Most Ethical Companies listesinde yer aldı. Schneider Electric bu unvana art arda 8 yıldır layık görülüyor.

Schneider Electric'e 8. kez aynı ödül

Ethisphere® Institute’un hazırladığı World’s Most Ethical Company® listesi, etik iş uygulamaları standartlarının tanımlanması ve geliştirilmesi adına düzenleniyor. 2006’dan bu yana her yıl düzenli olarak açıklanan liste beş alanda kendini kanıtlamış şirketleri içeriyor. Bunlar; etik ve uyumluluk programı, kurumsal vatandaşlık ve sorumluluk, etik kültürü, yönetim ve liderlik, inovasyon ve itibar. Tüm bu alanlarda başarı sağlayabilen şirketler, 23 ülke ve 57 sektörden 135 şirket oldu.

Schneider Electric Mali ve Hukuki Faaliyetlerden Sorumlu CEO Yardımcısı Emmanuel Babeau elde edilen başarıya dair şunları ifade etti; “Schneider Electric bu başarı için çok çalıştı. Listede yer almamız, kurumsal, sosyal ve çevre sorumluluğu stratejimizi ileriye taşıma ve paydaşlarımızın bizden beklentilerini karşılama çabalarımızın bir sonucudur. İnsanlar her daim inovatif çözümler üreten bir şirket ile çalışmaktan gurur duyar. Buna bir de etik uygulamalarımızdaki başarılamız eklenince müşterilerimizin bağlılığı oldukça artıyor.”

Ethisphere CEO'su Timothy Erblich ise; “Dünyanın etik kurallara genel yaklaşımı 2017'de önemli ölçüde değişti. Aynı kural ve yasalar çerçevesinde hareket eden global şirketler artık toplumun, insan hayatının iyileştirilmesine yönelik en önemli gücüdür. Bu yıl daha fazla şirketin bu güce katıldığını görüyoruz. World's Most Ethical Companies listesinde yer alma başarısı gösteren Schneider Electric ekibini tebrik ediyorum” dedi.

İnançlı çalışmayla gelen başarı

Köklü bir geçmişe sahip Schneider Electric’in listeye girmesini sağlayan çalışmaları da oldukça eski. Şirket 2002 senesinde kendi Sorumluluk İlkeleri'ni geliştirdi. Bu ilkelere uyum sağlayabilmeleri için düzenli olarak kurum içi ve sektör çapında faaliyetler yürütüyor.

Benzer şekilde 2017 yılında çalışanların dürüst davranmalarını sağlamak adına yeni yüz yüze ve e-eğitim modüllerini devreye aldı. Hesap verilebilirlik Schneider Electric için her zaman önemli bir kriter oldu. Tedarik zincirinde insan hakları ve çevre koruması konularında hesap verilebilirliği güçlendirmek adına kapsamlı bir tedarikçi izleme programı başlattı.

Schneider Electric’in uyguladığı bir diğer program ise Sorumluluk ve Etik Dinamikler programı. Bu programla genel anlamda şirket çalışanlarına Sorumluluk İlkeleri'ne uymak ve söz konusu olabilecek sorunları yönetmek anlamında yardımcı olmak hedeflendi.

Bu program Schneider Electric Gezegen ve Toplum barometresinde etik performans göstergesi işlevi de görüyor. En güncel sonuçlara göre (2017 üçüncü çeyrek) Schneider Electric, tedarikçi zinciri hesap verilebilirliği anlamında büyük gelişme kaydetti.

ISO 26000 standartlarına uyan tedarikçilerin oranı 2015'teki %48 seviyesinden %84,6'ya yükseldi. Bu arada grup şirketlerinin %88,7'si dahili Etik ve Sorumluluk değerlendirmesinden geçmeyi başardı. Bu oran önceki üç aylık dönemde %79'du.

Ekleme Tarihi: 23 Şub 2018 12:54