Ekonomi Güncelleme Tarihi: 16 May 2017 15:34

Seyitoğlu Baklavalarının sahibi Serdar Seyitoğlu tahliye edildi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) mali ayağına düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Seyitoğlu Baklavaları sahibi ünlü baklavacı İşadamı Serdar Seyitoğlu tahliye edildi.

Seyitoğlu Baklavalarının sahibi Serdar Seyitoğlu tahliye edildi

Mahkeme, FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanarak, ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan baklava üreticisi işadamı Serdar Seyitoğlu'nun tahliye edilmesine karar verdi.

FETÖ'ye mali destek sağlayan şirketlere yönelik operasyon kapsamında tutuklanan iş adamı Serdar Seyitoğlu ile aynı davada tutuksuz yargılanan amca Mustafa Seyitoğlu, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve "Terör örgütü üyeliği" suçlarından ilk kez hakim karşısına çıktı. Sanık savunmalarının ardından dava ile ilgili ara kararını veren mahkeme heyeti, tutuklu bulunan sanık Serdar Seyitoğlu'nun tahliyesine hükmetti. Seyitoğlu'nun tutuklulu kaldığı 7,5 aylık süreyi ve suç vasfının değişme ihtimalini dikkate alarak tahliyesine karar verdi. 

Ünlü baklavacı işadamı Serdar Seyitoğlu'nun savcılık tarafından "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" ile "Terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıla kadar hapsi isteniyordu.

Ekleme Tarihi: 16 May 2017 15:34