Ekonomi Güncelleme Tarihi: 15 Şub 2018 11:25

'Son 75 yılın en kötü senaryosuna hazır olun'

Dünyanın en zenginleri arasında yer alan, ünlü yatırımcı George Soros’un eski ortağı Jim Rogers, “Bir sonraki ayı piyasası, 75 yıllık hayatımda gördüğüm herhangi bir çöküşten daha felaket olacak” diyerek, karamsar bir tablo çizdi.

'Son 75 yılın en kötü senaryosuna hazır olun'

 Rogers Holding Yönetim Kurulu Başkanı Jim Rogers, beklenen ekonomik krizin bu yıl içinde başlamasının olası olduğunu söyeldi. Rogers, faizlerin de yukarı fırlayacağı öngörüsünde bulundu.

Jim Rogers, kriz ihtimali, altın, Bitcoin ve faiz oranlarına ilişkin görüşlerini, Bloomberg HT’ye değerlendirdi. “Olduğu zaman, çok kötü bir ayı piyasası olacak” diyen Rogers, bu kriz ortamının henüz başlamadığını söyledi. Son 2-3 haftadır global piyasalarda yaşanan sert satışın bu krizin başlangıcı olup olmadığını söylemenin zor olduğunu da aktaran ABD’li milyarder, “Muhtemelen piyasa, bir süre daha yukarı yönlü gidecek. Ama krizin bu yılın içerisinde başlaması olası” diye konuştu.

4 İHTİMAL

Rogers, 4 öngörüsünü ise şöyle sıraladı;

1- Kriz bu yıl başlayabilir

2- Altın ve gümüş aşırı fiyatlanacak

3- Kripto paraların çoğu ölecek

4- Faizlerde boğa piyasası sürecek

“2008’de piyasalar çöktüğünde altın çok aşağı inmişti. Ben o zaman altın almıştım” diyen Rogers, altın ve gümüşün çok aşırı fiyatlanacağını hatta bir balon da olabileceğini ifade etti.

2017 sonunda yaptığı açıklamada Bitcoin için çok sert bir düşüş öngören Rogers, “Kripto para birimlerinde en yükseği gördüğümüzü düşünüyorum. 10 yıl önce bu paralar yoktu, şimdi 2 binden fazla. Bir balon olduğunu ve kripto paraların çoğunun hayatta kalamayacağını düşünüyorum” dedi.

Rogers, “Özellikle uzun vadeli faiz oranları yükselecek. 1981’de faiz oranları dibe vurdu ve faiz oranlarında 35 yıllık bir boğa piyasası gördük. Bu yine olacak. Çok uzun bir süre faiz oranlarında ve tahvillerde boğa piyasası göreceğiz. Çok çok daha yukarı fırlayacaklar” yorumunda bulundu.

Ekleme Tarihi: 15 Şub 2018 11:25