Ekonomi Güncelleme Tarihi: 10 May 2017 11:16

Son Dakika! 1 milyon kişiye istihdam müjdesi

Kamu ve özel sektörde istihdam seferberliği başladı. 1 milyon vatandaşa iş müjdesi! Hedef 2 milyon işsiz gence istihdam yaratmak. İşte kamu kurumlarının personel alım şartları...

Son Dakika! 1 milyon kişiye istihdam müjdesi

Personel alımı için özel sektör ve kamu düğmeye bastı. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın artı bir istihdam çağrısı, özel sektörde geniş yer bulurken, hükümet de elini taşın altına koydu. Yıl sonuna kadar hedeflenen 2 milyon ek istihdamın, şimdiden 1 milyonu özel sektör ve işbaşı eğitim programları ile sağlandı. Geri kalan 1 milyon için tüm kesimler seferberlik ilan etti.

DESTEK VAR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Cumhurbaşkanımız'ın katılımıyla ve destekleriyle milli seferberlik başlattık. 7 Şubat'ta başlattığımız destekler, teşvikler bizim beklediğimizin de çok ötesinde karşılık buldu" dedi. Şu anda özel sektörün istihdam ettiği rakamın, 1 Ocak ile 1 Mayıs arasında 750 binin üzerinde olduğunu kaydeden Müezzinoğlu, "İşbaşı eğitiminden de yaklaşık 105 bin var. Yine toplum yararına çalışmada 125 bin var, bunları da koyduğumuzda rakam 1 milyonu aştı" dedi. 2017 Aralık sonu itibariyle Türkiye'de işsizlik oranlarının mutlaka tek haneli rakama ineceğini vurgulayan Bakan Müezzinoğlu, "2018 ve ondan sonraki yıllar her yıl artı 1 milyonun üzerindeki bir rakamı artı istihdam olarak başarabilecek bir potansiyeli olan ülkeyiz. Bunun için bizim iktidar olduğumuzdan beri en büyük sihirli cümle şudur: İstikrar ve güven" diye konuştu. Türkiye'nin büyümesinin inşallah 2018'den sonra yüzde 5'lerin üzerinde olacağını anlatan Müezzinoğlu, şöyle devam etti: "Bu yıl inşallah yüzde 4'ün üzerinde, ama gelecek yıldan itibaren yüzde 5'lerin üzerinde büyümeyle Türkiye o iddialı olduğu 2023 hedefine ulaşacak, mutlaka dünyanın en güçlü ekonomileri arasındaki yerini alacaktır." Bakan Müezzinoğlu, istihdam seferberliği kapsamında 4 ayda 81 ilin üst düzey yöneticiler ile 2 defa turlandığını söyleyerek, "2 turun sonucunda biz 104 bin 962 nokta ziyaretinde bulunduk. Bunların 80 bin 195'i işyeri, geri kalanı ev" ifadesini kullandı.

İKAMETGAH ŞARTI KALKTI

Kamu kurum ve kuruluşlarına işçi alımları ile ilgili usul ve esaslarda iki değişiklik yapıldı. Değişiklik ile sürekli sorun olan ikametgah şartı kaldırıldı. Yani farklı illerde yaşıyor olsanız da istediğiniz ulusal ilanlara başvuru yapabileceksiniz. İlanlar artık bölgesel de olmayacak. Sürekli işçi alım ilanları ulusal çapta yayımlanacak. Geçici işçi alımları il veya ilçe çapında bölgesel olabilecek. İlan süreleri tüm ilanlar için standart olarak 10 gün süreli olacak.

MİGROS'A 84 YENİ PERSONEL

Migros, Türkiye genelinde 84 personel alımı yapacağını ilan etti. Şirket, yeni açılacak olan mağazalar için farklı illerde farklı pozisyonda personel alacağını duyurdu. Personel alımlarına pozisyonlara göre ilköğretim, lise, önlisans, lisans mezunları ve öğrencileri başvuru yapabilecek. Şartlar arasında; mağazacılık alanında kariyer yapmak istemek, takım çalışmasına uyum sağlamak, yoğun iş temposuna uyum sağlamak gibi kriterler var.

İŞ BANKASI GÜVENLİK GÖREVLİSİ ALIYOR

İŞ Bankası; İstanbul, Ağrı (Doğubayazıt, Patnos), Erzurum, Hakkari, Denizli illerindeki şubelerinde istihdam edilmek üzere erkek özel güvenlik görevlisi alımı gerçekleştireceğini duyurdu. Adaylar başvurularını 29 Mayıs 2017 Pazartesi günü saat 18.00'e kadar yapabilecek. İş Bankası güvenlik görevlisi alımına başvuru yapabilmek için; en az lise mezunu olmak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 5 Haziran 1989 ve sonrasında doğmuş olmak, alım yapılacak illerde ikamet ediyor olmak, 5 Haziran 2018 ve sonrası bir tarih olan silahlı ÖGG sertifikasına sahip olmak ve boyu en az 175 cm. olmak gerekiyor.

İSTİHDAM TAKVİMİ

■ Karadeniz Teknik Üniversitesi: 30 akademik personel alacak. Son başvuru bugün.

■ Bülent Ecevit Üniversitesi: 1 akademik personel alacak. Son başvuru yarın.

■ Marmara Üniversitesi: 22 akademik personel alacak. Son başvuru yarın.

■ Ankara Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü: 1 bale sanatçısı alacak. Son başvuru yarın.

■ Iğdır Üniversitesi: 1 akademik personel alacak. Son başvuru 11 Mayıs.

■ Kastamonu Üniversitesi: 7 akademik personel alacak. Son başvuru 11 Mayıs.

■ Erdek Belediye Başkanlığı: 3 sözleşmeli personel alacak. Son başvuru 11 Mayıs.

■ Kilis 7 Aralık Üniversitesi: 6 akademik personel alacak. Son başvuru 12 Mayıs.

■ Ardahan Üniversitesi: 5 akademik personel alacak. Son başvuru 12 Mayıs.

■ Gaziantep Üniversitesi: 1 sözleşmeli personel alacak. Son başvuru 12 Mayıs.

■ Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi: 18 akademik personel alacak. Son başvuru 12 Mayıs.

■ Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş.: 49 personel alacak. Son başvuru 12 Mayıs.

■ Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi: 2 akademik personel alacak. Son başvuru 12 Mayıs.

■ İzmir Demokrasi Üniversitesi: 1 akademik personel alacak. Son başvuru 13 Mayıs.

■ Mersin Devlet Opera Ve Balesi Müdürlüğü: 1 ses efekt uzmanı ve 1 görüntü tasarım uzmanı alacak. Son başvuru 15 Mayıs.

■ Akdeniz Üniversitesi: 1 akademik personel alacak. Son başvuru 17 Mayıs.

■ Boğaziçi Üniversitesi: 9 akademik personel alacak. Son başvuru 17 Mayıs.

■ Selçuk Üniversitesi: 32 akademik personel alacak. Son başvuru 18 Mayıs.

■ Ahi Evran Üniversitesi: 28 akademik personel alacak. Son başvuru 18 Mayıs.

■ Yunak Belediye Başkanlığı: 7 sürekli işçi alacak. Son başvuru 19 Mayıs.
 

Takvim Gazetesi

Ekleme Tarihi: 10 May 2017 11:16