Ekonomi Güncelleme Tarihi: 4 Tem 2017 17:33

THY kaldırıyor yarın başlayacak

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, diz üstü bilgisayar ve tablet yasağının yarından itibaren kalkacağını açıkladı.

THY kaldırıyor yarın başlayacak

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, geçen Mart ayında başlatılan ABD’nin Atatürk Havalimanı’ndan yapılan uçuşlara getirdiği diz üstü bilgisayar ve tablet yasağının yarından itibaren kalkacağını açıkladı.

Atatürk Havalimanı’nda Havalimanları Muhabirleri Derneği’ni ziyaret eden İlker Aycı gazetecilerin bu konudaki sorularını yanıtladı ve yasağın yarından itibaren kalkacağı müjdesini verdi. Bu arada İlker Aycı yasak süresi boyunca THY tarafından satın alınan ve yolculara kullanılması için uçak içinde dağıtılan laptopların bir bölümünün de ihtiyacı olan okullara verilmesi için Yönetim Kuruluna teklif götüreceğini söyledi.

İlker Aycı yarın kalkacak olana yasak kararı ile ilgili olarak hizmeti geçen herkese teşekkür ederek şöyle konuştu: “ İnşallah yarın itibariyle bunun neticesini göreceğiz. Sanırım bir yasağı daha, bir engeli daha hep birlikte geride bırakıyoruz. Yasak geldiği andan itibaren söylediğimiz gibi hayatın tabi akışına aykırı olan kararların ve yasakların yaşayamayacağını, kalkmak zorunda olduğunu hep birlikte konuşmuştuk.

Ülke olarak hükümetimiz başta olmak üzere Ulaştırma Bakanımız, Dış İşleri Bakanımız ve Sayın Başbakanımız , en başta Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuya çok ciddi destek verdiler. Yasağın kalkması için ilgili tüm kurumların başında bulunanlar destek verdiler.

Hep birlikte el birliği ile THY ve dışında kalan sektörümüzdeki tüm paydaşlar, tüm kuruluşlar birlikte, ilgili tüm mercilerle birlikte temaslarımız en iyi bir şekilde sürdürdüler. Tedbirlerimizi aldık. Bakanlığımız büyük bir süratle yeni çıkan tomografi cihazlarını ilk olarak aldı ve buraya getirerek önemli adımı attı. Yine ABD’deki Büyük Elçimiz, Dışişleri Bakanımız başta olmak üzere ilgili muhataplarla konsoloslarımız yine başta olmak üzere hep birlikte büyük bir çalışma yürütüldü. Burada yolcumuza bunu hissettirmemek için yeni bir sistem kurduk. Kurduğumuz sistemde yolcularımızın en iyi şekilde laptoplarını muhafaza edip en iyi şekilde kendilerine teslim ettik.

Uçak içinde kendilerine Business Class’da laptop sunduk. Aynı şekilde Economy Class’ta uçanlara ücretsiz Wifi hizmeti sunduk. Çeşitli hizmetlerle onlara bu yasağı hissettirmemeye çalıştık. Hep birlikte buradaki güvenliğin en üst düzeyde sağlanması konusunda ABD’li muhataplarla birlikte en üst düzeyde temasları en iyi şekilde sürdürdük. Birlikte çalıştık. Onlarla yakın temas içinde yürüyen bu süreç en nihayet bitti. İnşallah yarından itibaren de bu süreci geride bırakmış olacağız.

Bir engeli daha beraberce aşmış olacağız. Ben bu nedenle bizimle birlikte iş birliği içinde bulunan önümüzü açan bizi destekleyen Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza Bakanlarımıza kurumlarımıza paydaşlarımıza, iş ortaklarımıza, emeği geçen her kese, medya mensuplarımıza çok teşekkür ediyorum. Bizlere omuz verdiniz Hep birlikte bunları geride bıraktık. Karşı taraftaki paydaşlarımıza da iş birlikteliklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Türkiye’nin bu konudaki samimiyetini ve profesyonniliğini de böylece ödüllendirmiş oluyorlar.”

İNGİLTERE DE İNŞALLAH AKLI SELİM İÇİNDE KARA VERİR

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı aynı yasağı koyun İngiltere’nin de bunu kaldıracağını ümit ettiklerini belirterek, “ ABD bu yasağı kaldırıyorsa İngiltere de kaldıracaktır. Ancak her ülkenin kendi egemenlik hakları var. Bu İngiltere’nin kararı olacaktır. Biz girişimlerimize çalışmalarımıza devam edelim. Her şey yolcularımızın mutluluğu için.Umarım İngiltere de bunu en aklı selim içinde değerlendirir ve karar verir”dedi.

3. HAVALİMANI RAKAMLARI

İlker Aycı yapımı süren 3. Havalimanı için THY’nin 1,5 milyar dolar harcama yapacağı şeklindeki söylemleri üzerine, “ Bu rakamı ben de duyuyorum. Biz orada yatırımlarımızı etap etap değerlendireceğiz. Bunun birince basamağındaki değeri yaklaşık 500 milyon dolardır. Konuşulan rakamların üçte biridir. Bu THY için finanse edilebilir bir rakamdır. Makul bir rakamdır. THY’nin de büyüklüğü içersinde çok rahatlıkla yapılabilecek bir rakamdır. Bu üç tane geniş gövdeli uçağa denk geliyor. 337 uçağı olan bir şirketten bahsediyoruz. Bu anlamıyle THY güçlü bir şekildi gelişen ortamlara yeni havalimanına en iyi şekilde adapte olacaktır”dedi.

Beraberinde THY Genel Müdür Yardımcısı Abdülkerim Çay ve Basın Müşaviri Yahya Üstün’le birlikte havalimanı muhabirlerini ziyaret eden İlker Aycı yarınki uygulamaya gazetecileri de davet ederek, “ Yarınki uygulamayı isterseniz birlikte görelim. İlgili otoritelerle uygulamanın yeni halini görelim. Bu konuda en iyi arama ve taramayı gerçekleştiriyoruz. En hassas incelemeleri yapıyoruz ve o şekilde uçağımız kaldırıyoruz. Bu anlamıyla bu hassasiyetlerimizi koruyacağız ve devam ettireceğiz. Ama yolcuya ekstra bir eziyet gerektirecek, laptopunu al, laptopunu ver gibi konuların çözülmesi olacak inşallah. ABD uçuşlarında eskisi gibi devam edeceğimiz gibi ben de çok mutluyum. Bu açıdan uygulamanın bu açıdan iyileşmeye uğrayacağını hep birlikte yarın tecrübe edeceğiz. TK 03 ile başlatacağız. Bu arada ek bir bilgi gelirse ona da uyarız. ABD’li yetkililerde yarın gelecekler” dedi.

Ekleme Tarihi: 4 Tem 2017 17:33