Ekonomi Güncelleme Tarihi: 24 Mar 2017 18:41

Türk Bilim Kadını Bilge Demirköz'e uluslararası ödül

1998 yılından beri L’ORÉAL - UNESCO Uluslararası Bilim Kadınları Ödül Programı dünya çapında bilim kadınlarını destekliyor .Bu yıl, ilk kez Türkiye’den bir bilim kadını olarak Doçent Dr. M. Bilge Demirköz ödül aldı.

Türk Bilim Kadını Bilge Demirköz'e uluslararası ödül

L’ORÉAL - UNESCO Uluslararası Bilim Kadınları Ödül Programı 1998 yılından beri dünya çapında bilim kadınlarını destekliyor. L’Oréal Türkiye’nin de 15 yıldır katıldığı bu büyük organizasyonda ilk kez bu yıl, Türkiye’den bir bilim kadını olarak Doçent Dr. M. Bilge Demirköz, Uluslararası Yükselen Yetenek ödülünü kazandı. Demirköz, Fransa’nın Başkenti Paris’te düzenlenen törende ödülünü L’ORÉAL Vakfı Başkanı İsabel Marey Semper’den aldı.

Dünyanın bilime, bilimin kadınlara ihtiyacı var felsefesinden yola çıkan L’Oréal 19 yıldır bilim kadınlarını burslarla destekliyor, bilimdeki cinsiyet eşitsizliğini değiştirmek için iletişim kampanyaları yürütüyor ve bilim dünyasının yetenekli isimlerini seçerek onları bilim yolunda yüreklendiriyor.

L’Oréal Türkiye ise 15 yılda 82 bilim kadınını ödüllendirerek Bilim kadınları İçin Programı’na en çok destek veren 5. Ülke olarak dikkat çekiyor. L’ORÉAL Türkiye ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu tarafından yürütülen programda bağımsız jüri tarafından seçilen 6 bilim kadını Uluslararası Bilim Kadınları Ödülleri için de aday gösteriyor. Her yıl 15 genç bilim kadınına verilen Uluslararası Yükselen Yetenek Ödüle, bu yıl ilk kez Türkiye’den, uzay radyasyonu hakkında yaptığı çalışmalarla ODTÜ Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bilge Demirköz layık görüldü.

Proje Türkiye’de geliştirilmiş özgün malzemelerin ve elektronik bileşenlerin, uzay için toplam doz etkisi (TID) radyasyon testleri altındaki etkilerinin araştırılması ve dayanıklılığının artırılması olarak tanımlanıyor. Doç. Dr. Bilge Demirköz’ün yaptığı çalışmalar ile uydu teknolojilerindeki radyasyon etkileri hakkında bilgi birikimi kazanılacak ve uzay sektöründe çalışmaya hazır deneyimli bilim insanları yetişmiş olacak.

Ekleme Tarihi: 24 Mar 2017 18:41