Ekonomi Güncelleme Tarihi: 23 May 2017 14:57

Türk makineleri Moskova’da ilgi odağı oldu

Rusya’nın en önemli metal işleme fuarı Metalloobrabotka, 15-19 Mayıs tarihleri arasında başkent Moskova’da 30 bine yakın ziyaretçiyi ağırladı. Yaklaşık 30 ülkeden katılımcıların yer aldığı fuarda, dünya genelinde 200 ülkeye ihracat gerçekleştiren Türkiye’nin Makinecileri ülkemizi başarıyla temsil etti.

Türk makineleri Moskova’da ilgi odağı oldu

Makine ve üretim mühendisi, takım lideri, üst düzey yönetici pozisyonlarındaki profesyonellerin katılım gösterdiği ve kesme, şekillendirme, döküm ve kaynak yapabilen metal makinaları, kesici uçlar, kaplama ve ısıl işlem ekipmanları, test cihazları ve ekipmanları alanında son teknolojilerin sergilendiği Metalloobrabotka Fuarı’nda Türk makineleri, dünyanın dört bir yanından katılımcıların beğenisine sunuldu.

Uluslararası metal endüstrisini Moskova’da buluşturan fuardaki çalışmalarının Türkiye’nin dış pazarlardaki etkinliğine katkı sağlayacağını vurgulayan Makine İhracatçıları Birliği Başkanı Adnan Dalgakıran şunları kaydetti:

“Rusya, ihracat stratejimiz içinde önemli bir ticaret ortağı. İki ülke arasında önemli fırsat alanları var. Ekonomik ilişkilerimizin tekrar hareketlendiği Rusya’da katıldığımız bu fuarda çok iyi ağırlandık. Türkiye’nin Makinecileri olarak, üretilen makinelerin kalitesi, teknolojisi ve hizmet anlayışıyla kendini dünyaya kanıtlamış rekabetçi bir sektörüz. Rusya gibi stratejik bir pazarı en çok ihracat gerçekleştirdiğimiz ilk beş ülkeden biri yapacak potansiyele sahibiz. Moskova’da Türk sanayiini başarıyla temsil eden sektörümüzün, geliştirdiği yeni iş birlikleriyle ihracatımıza katkı yapacağı görüşündeyim.”

Ekleme Tarihi: 23 May 2017 14:57