Ekonomi Güncelleme Tarihi: 11 May 2022 22:31

Türkiye'deki Mc Donald's'ları da Katarlılar satın aldı

Genç kuşakların severek yediği, biraz olgunların obezite nedeni diye karşı çıktığı muhafazakarların Amerikan karşıtı protestolarına hedef olan Anadolu Grubu'na bağlı Türkiye'deki Mc Donald's'ları Katarlılar aldı.

Türkiye'deki Mc Donald's'ları da Katarlılar satın aldı

Türkiye'de hemen her AVM'de ve kalabalık bölgelerde faaliyet gösteren Mc Donald's fast food restoranları Tuncay İlhan'ın sahibi olduğu Anadolu Grubu bünyesindeydi. Anadolu Grubu'ndan Kamuoyunu Aydınlatma Platformu KAP'a gönderilen açıklamada Türkiye'deki McDonald's'ların Katarlılara satıldığı bilgisi paylaşıldı. 

Türkiye'nin en zengin işadamlarından Anadolu Grubu'nun sahibi Tuncay Özilhan  McDonald's'ı bıraktı ve Türkiye'deki tüm haklarını Boheme Investment isimli şirkete sattı.

Katarlılara satılan fast foof zincirinin satış bedeli 54 milyon 500 bin dolar olarak Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirildi.

Tüm Mc Donald's zincirini satın alan şirket Boheme Investment'in merkezi Viyana'da bulunuyor ve sahibinin Kamal Saleh Al Mana olduğu biliniyor.

KAP'a yapılan açıklamada, Boheme Investment'in sahibi Kamal Saleh Al Mana'nın, Katar'daki McDonald's fast food restoranlarının franchise işletmeciliğini yürütmekte olan şirkette ortaklığı bulunduğu da belirtildi. 

Ekleme Tarihi: 11 May 2022 22:31