Ekonomi Güncelleme Tarihi: 14 Eki 2017 12:03

Türkiye'nin ilk uçak gemisine Meclis'ten onay çıktı

Türkiye'nin ilk uçak gemisi TCG Anadolu için Meclis'ten onay çıktı. 231 metre uzunluğundaki dev gemiye yeni nesil savaş uçakları F-35'ler, İHA ve helikopterler inebilecek.

Türkiye'nin ilk uçak gemisine Meclis'ten onay çıktı

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterine 2021'de girmesi planlanan  Türkiye'nin ilk LHD (Landing Helicopter Dock) gemisi, TCG Anadolu projesi için  İspanya Deniz Kuvvetleri ile işbirliğine ilişkin mutabakat muhtırası  Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi.

TANK TAŞINABİLECEK, F-35 İNİP KALKABİLECEK

İspanya'nın uçak gemisi Juan Carlos-1 ile benzer özelliklere sahip olacak gemide helikopter konuşlandırılabilecek, F-35 inip kalkabilecek, tank taşınabilecek.

TASARIM DESTEĞİ İSPANYOL FİRMADAN

Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile SEDEF Gemi İnşaatı Sanayi A.Ş. arasında imzalanan sözleşme kapsamında süren projede, tasarım desteği İspanyol Navantia firmasından alınacak.

TCG ANADOLU İNSANİ YARDIM AMAÇLI DA KULLANILACAK

İnsani yardım amaçlı kullanılabilecek ve 700 kişilik amfibi taburu bir seferde arzu edilen yere intikal ettirebilecek gemi niteliğinde yapılacak TCG Anadolu'ya, insani yardım kapsamında kapalı, açık bölmelerine konteynerler konulabilecek.

AMELİYATHANESİ BİLE OLACAK

Geminin aynı zamanda ameliyathane olacak. Herhangi bir doğal afette veya herhangi bir şekilde dost, müttefik ülkelere  Türkiye'nin yardım etmesi gerektiği durumda bu gemi kullanılabilecek.

(Kaynak:  Milliyet)

Ekleme Tarihi: 14 Eki 2017 12:03