Ekonomi Güncelleme Tarihi: 28 Ara 2018 17:07

Türkiye tarımda korkunç sona doğru gidiyor

Türkiye'nin tarım konusunda karnesi her geçen gün kötüye gidiyor. Köyden kente göç, arazilerin verimsiz kullanılması ve bölünmesi gibi etkenlerin yanı sıra saman ithal eder hale gelinmesi büyük krizin ayak sesleri oldu. Sadece tahıl üretim 4 milyon ton azaldı.

Türkiye tarımda korkunç sona doğru gidiyor

Ekonomist Emin Çapa TÜİK'in açıkladığı bitkisel üretim verilerini değerlendirdi. "Tarım yıkıma gidiyor" yorumunu yapan Çapa, et ithalatında Türkiye'nin "hesaplama yapamayan bir ülke" konumuna geldiğini iddia etti.

Kişisel Twitter hesabı üzerinden TÜİK'in verilerini değerlendiren Çapa, tahıl üretiminin 4 milyon ton azaldığını vurguladı. Yulaf ve meyvede biraz da meyvede artış olduğunu bildirdi.

"Et ithalatını hesaplayamadık"

Türkiye'nin ithal etmesi gereken et miktarını hesaplayamadığını öne süren Çapa, "O kadar et ithal ettik ki, depolarda yer olmadığı için ithal ettiğimiz eti, aldığımız fiyattan ucuza ihraç edeceğiz mecburen" sözlerine yer verdi.

Çapa, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i memnun etmek için Türkiye'nin 2019'da Rusya'da et ithal edeceğini bildirdi. "Rus Bakan, 'Türkiye'ye et ihracatındaki bütün sorunlar aşıldı' dedi. Bizim bakan, 'Madem ithal ediyoruz, Rusya'dan alabiliriz' diyor" hatırlatması yapan Çapa, "Aynı Rusya bizden domates almamak için, o iklimde deli gibi sera kurduruyor" tepkisini gösterdi. 

Ekleme Tarihi: 28 Ara 2018 17:07