Ekonomi Güncelleme Tarihi: 1 Nis 2017 01:11

Ülker'in tepki çeken 1 Nisan reklamı! FETÖ'ye destek mesajı mı? İZLE

Yıldız Holding'in şirketlerinden Ülker'in 1 Nisan reklamı büyük tepkiye neden oldu. Sosyal medyada, reklam üzerinden verilen mesajları "FETÖ tehdidi, 15 Temmuz rövanşı" olarak algılandı. Reklamda "Abiler, ablalar, hesaplaşma vakti ,zehirleme" vurgusu büyük dikkat çekti. Yurt dışındaki Murat Ülker twitter'dan "kumpas" dedi, Ülker hukuki yollara başvuracağını açıkladı.

Ülker'in tepki çeken 1 Nisan reklamı! FETÖ'ye destek mesajı mı? İZLE

Ülker'in tepki çeken 1 Nisan reklamı FETÖ'ye destek mesajı mı?

Ülker firması yeni çektiği iki reklam filmiyle şimşekleri üzerine çekti. Reklam filmleri üzerinden verilen mesajlar özellikle sosyal medyada "FETÖ tehdidi" olarak algılandı.. Sosyal Medya'da Ülker'in "1 Nisan Yaklaşıyor Tuhaf Şeyler Oluyor" başlayan reklamına çok sayıda kullanıcı tepki gösterdi. Tepki gösterenlerin iddiasına göre reklam FETÖ'nün üstü örtülü intikam mesajını veriyor

"ABİLER, ABLALAR, HESAPLAŞMA VAKTİ..."

Ülker tarafından hazırlanan ilk reklam filminde "abiler" ve "ablalar" vurgusu dikkat çekiyor.. Markanın 1 Nisan reklam filmi "Abilerimiz kahramanlarımız" cümlesiyle başlıyor... Devamında "bu kadar mutlu büyüdüysek ablalarımız sayesinde" deniliyor ve iki kardeşim kavgalarına yer veriliyor. Reklamdaki "Abla" ve "Abi"  vurgusu izleyiciler tarafından FETÖ'deki yapılanma olarak algılandı. .. Reklamın ilerleyen kısımlarında "1 Nisan Geliyor Şimdi Hesaplaşma Zamanı" denilerek küçük kardeşlerin büyüklerden "intikam" alacağının söylenmesi de yine sosyal medya kullanıcıları tarafından 15 Temmuz Darbe Girişimine yoruldu.

"ZEHİRLENME VURGUSU"

Ülker'in ikinci reklam filmi ise "1 Nisan Yaklaşıyor Tuhaf Şeyler Oluyor" yazısıyla başlıyor... 1 Nisan şakaları adı altında çizgi karakterin "eve dönerken bir parlama gözünü alacak, aniden kendini kale direği olarak bulacaksın" gibi ifadeler yer veriliyor. Göz alan parlama "patlama" olarak algılanırken, "direğe bağlama ve şutların hedefi olma" konusu da esaret ve vuruşların hedefi olunacağı yorumuna neden oldu. . Reklamın sonunda ise şimdi "hesaplaşma zamanı" ifadesi yer alıyor.. Filmde ayrıca  tatlı tatlı tatlı ile acı şakası "zehirlenme" vurgusu olarak da yorumlandı...

"REKLAMLARI KALDIRDILAR"

Tepkilerden sonra Ülker firması reklamları sosyal medya hesaplarından sildi. Yine sosyal medyada iddia edildiğine göre kalabalık bir grup Ülker'in reklamını protesto etmek amacıyla Kısıklı'daki merkez binasının orada toplanmaya başladı. Sosyal medyada Ülker ve ürünlerini protesto eden çok sayıda mesaj yer aldı. Reklamın yayınlanması ile Ülker'i protesto eden tweet'ler kısa sürede sadece Türkiye'de değil dünyada da TT oldu. 

MURAT ÜLKER'DEN TWEET İLE CEVAP

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker reklama gelen yoğun tepkinin ardından twitter'dan kısa bir açıklama yaptı. Ülker, yurtdışında olduğunu, olaydan yeni (1 Nisan gece 01:02) haberdar olduğunu yazdı. Yaşananları kumpas olarak niteleyen Ülker, "Milletimizin yanındayız" mesajı verdi. Ülker'in kendi twitter hesabından sadece Murat Ülker'in tweet'i paylaşıldı. 

ÜLKER'E GÖRE MASUM BİR REKLAM FARKLI YERLERE ÇEKİLDİ

Ülker'den gece saat 2:00 sularında yapılan ve twitter hesabından yayınlanan açıklamada "Reklamın maksatlı olarak bir yere çekilmek istendiği ve olmayan anlamın yüklendiği" ifadeleri kullanıldı. Kampanyanın 1 Nisan kapsamında kardeşler arasındaki rekabeti konu aldığına vurgu yapıldı. Açıklamada reklamı farklı noktalara çekenlerle ilgili hukuki yola gidileceği ifade edildi.

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI 

 Ülker'in reklamına sosyal medyadan gelen tepkiler  sonrasında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının reklama ilişkin iddialar ile ilgili soruşturma başlattığı öne sürüldü 

ÜLKER'E DAHA ÖNCE DE BENZER SUÇLAMALAR YAPILDI

Sabah gazetesinde ekonomi yazıları yazan Dilek Güngör,  11 Kasım 2016 tarihli "Gizli 'Kaynak' Kim?" başlıklı yazısında, Ülker Holding'in Kaynak Holding'e ortak olduğu imasınde bulunmuştu. Güngör kaynağını mahkeme tutanağı olarak göstermişti ve o iddia medyada büyük yankı bulmuştu. İddia sonrası Yıldız Holding şirketlerinden Gözde Girişim ve Bizim Toptan Gıda Şirketleri’nin hisseleri yüzde 11 düştü. Şirket konuyla ilgili açıklamasında söz konusu iddiları ve Kaynak Holding bağlantısını yalanlamıştı.

MURAT ÜLKER'İN YURT DIŞINDA BULUNMASI "PLADİS" OLAYINI HATIRLATTI 

Yıldız Holding, atıştırmalık kategorisindeki varlıklarını, hisselerinin tamamına sahip olduğu iştiraki Pladis bünyesinde toplama stratejisinin bir parçası olarak, Ülker Bisküvi'nin çıkarılmış sermayesinin yüzde 21'ine karşılık gelen 71.8 milyon adet hisseyi Pladis'e borsa dışında satacağını KAP'a duyurmuştu. Açıklamanın ardından Ülker'in hisselerinde büyük kayıplar yaşandı. Yapılan işlem Ülker'in yurt dışına çıkış için hisseleri sattığı iddiasını gündeme getirdi. Ülker o dönemde bu iddiayı yalanlamıştı.   

SİTESİNE ULAŞILAMADI

Ülker reklamı yayından kaldırırken sitesine de ulaşılamadı.  Yıldız Holding'e ait Ülker markasının internet sitesi ulker.com.tr'ye ulaşım uzun süre sağlanamadı.  

SOSYAL MEDYADA ÜLKER'İ TİYE ALAN CAPS'LERİ ARATMAYAN PAYLAŞIMLAR 

İŞTE REKLAMDA VERİLEN MESAJLAR

Ekleme Tarihi: 1 Nis 2017 01:11