Ekonomi Güncelleme Tarihi: 2 Oca 2021 15:51

Vaillant Kombi hatalı üretim parçaları binlerce kişiyi mağdur ediyor

Vaillant üretim hatası bakır parça ile ürettiği kombilerini pazara sürdü, binlerce kullanıcı kışın ortasında sıcak su ve ısınma imkânından mahrum kaldı.

Vaillant Kombi hatalı üretim parçaları binlerce kişiyi mağdur ediyor

Türkiye'de pazarın en pahalı markalarından Vaillant Kombi, üretiminde fabrikasyon hatası çıkan Eco Tech Plus model kombilerini yeterli testlerden geçirmeden pazara sürdü. Gaz valfinde kullandıkları bakır parçanın kalitesi standartlara uygun olmayınca satılan binlerce kombi, yoğun kullanıldığı kış döneminde F28 hatası vererek güvenip ürünü satın alan kullanıcılarını mağdur etti.

Kombideki üretim hatasının gaz valfi bölgesinde kullanılan bakır parçanın zamanla koparak doğalgaz valfinin girişindeki filtreyi tıkadığı ve filtre temizlense bile kombinin ateşleme yapamadığı ve arızanın servisin hemen sonrasında bile gerçekleştiği ortaya çıktı.

Türkiye'nin dört bir yanında pazara sürülen modelle ilgili şikâyetler çağrı merkezine ulaşırken Vaillant Yetkili Servislerinin sorunla başa çıkamadıkları öğrenildi.

Rutin servis dönemlerinde müşterilerinden garanti sürelerini uzatması için çeşitli tekliflerle gelen Vaillant Yetkili Servsileri, garanti süresi içerisinde hatalı olduklarını bildikleri parçayı arıza yapana kadar değiştirmemeleri ise müşterileri mağdur etmeye devam ediyor.

Vaillant ile ilgili sorun yaşayan müşterilerden ve adının açıklanmasını istemeyen S.T yaşadığı mağduriyeti şu cümlelerde aktardı. “Vaillant Kombi’yi aldığım günden bugüne kombimin bakımını rutin olarak tam zamanında gerçekleştiriyorum. Hatta garanti süresini uzatmak için de bu servise ekstra yüksek bedeller de ödedim. Kombim yılbaşından hemen önce F28 arızası verdi. 26 Aralık tarihinde Antalya Muratpaia servis geldi kombide gerekli temizliği yaptıktan sonra sorunun Enerya kaynaklı doğalgazın içerisinde gelen partiküllerle ilgili olabileceğini söyledi. Doğalgaz için acil servis hizmeti veren ekibi çağırdım. Onların tesisatı sökmesini ve kontrol etmelerini rica ettim. Bu süreci de videoya aldım. Doğalgazda tam 3 farklı noktada filtre olduğu ortaya çıktı. Yani sorunun gaz kaynaklı olmadığı ortaya çıktı. Enerya şirketinden de belge alarak bunu kayıt altına aldım. Sonrasında önceki servisten tam 3 gün sonra 29 Aralık tarihinde kombi yeniden F28 hatası verdi. Yeniden servis talebinde bulunduk. Mağduriyetimizi Vaillant Çağrı Merkezi 0 850 22 22 888 numarasına bildirmemize ve Servis Ocak ayının 2’sine randevu verdi. Bir kez daha servis için geldiler gerekli işlemi yaptılar. Servis gitti 30 dk – 1 saat içinde yeniden arıza verdi. Çağrı merkezini yeniden aradığımda servisle iletişime geçtiler. Yıl sonu sayımı bizim sorunumuzmuş gibi bir de Servis ise 5-6 gün daha sabredin yapacak bir şey yok parça gelince çözeriz dediler. Kış ortasındayız, küçük çocuklarım var. Fabrikanın üretim hatasını veya servisin beceriksizliğinin ceremesini ben neden çekiyorum? “Öyleyse gelin sökün kombinizi” diye aradığımda “Biz size dönüş yapacağız” dediler. Kombi çalışmadığı için kaç gündür ısınma yok, sular ısınmadığı için sıcak su yok. Diğer markaların neredeyse iki katı daha fazla para ödedim ve sonuç olarak 2 katı mağdur oldum. Bir daha markanın çöpünü dahi almam büyük pişmanlık yaşadım”

Sorunun henüz çözülmediği ve Vaillant kombilerin tüm modellerinde mi yoksa sadece bu modelinde mi sorun olduğu ise bilinmiyor. Çağrı merkezine ulaşıldığında ise şikayet merkezinin tatil yaptığı yapılacak bir şey olmadığı pazartesi gününün beklenmesi gerektiği ifade edildi.

Vaillant’ın binlerce müşteriyi mağdur ettiği olayda ürünü toplatma veya  hatasını giderme konusunda nasıl bir yol haritası izleyeceği merak konusu. Sikayetvar.com sitesinde de onlarda şikayetin bulunduğu Vaillant Markası'nın müşterilerine bu kadar duyarsız olması hayrete düşürdü. Şikayetler içerisinde 2 aydır servis randevusu alamadığından yakınan da var 3 yıldır sorununun çözümlenmediğini yazan da. Denetimden sorumlu kamu birimlerinin ise bu kadar mağduriyet karşısında firmaya ilişkin herhangi bir ikazda bulunmaması da şirketin sorumsuzluğuna neden oluyor 

Ekleme Tarihi: 2 Oca 2021 15:51