Ekonomi Güncelleme Tarihi: 29 Ara 2016 15:22

Vakıf Emeklilik, çocuklara tasarrufu küçük yaşta öğretiyor

Vakıf Emeklilik, Kumbara Tasarımı Resim Yarışması’nda dereceye giren minikleri ödüllendirdi.

Vakıf Emeklilik, çocuklara tasarrufu küçük yaşta öğretiyor

Vakıf Emeklilik Genel Müdürü Özgür Obalı yarışma ile çocuklarda küçük yaşlardan itibaren tasarruf bilincini artırmayı amaçladıklarını söyledi. Bireysel Emeklilik sektörünün yenilikçi ve öncü şirketi Vakıf Emeklilik’in çocuklarda küçük yaşlardan itibaren “tasarruf” bilinci oluşturmak amacıyla düzenlediği “Kumbara Tasarımı Resim Yarışması”nın Sergi Açılışı ve Ödül Töreni, Güneş Sigorta Sanat Galerisi Sergi Salonu’nda gerçekleştirildi.

Yarışmada, İstanbul Esenyurt Özel Uğur İlkokulu’ndan Naz Mısır birincilik ödülünün sahibi oldu. Minik yarışmacıya birincilik ödülü olarak Vakıf Emeklilik Genel Müdürü Özgür Obalı tarafından bisiklet hediye edildi. Bu yıl ikincisi düzenlenen yarışmaya, 7-10 yaş arası 3 bin 17 ilkokul öğrencisi katıldı.

Vakıf Emeklilik Genel Müdürü Özgür Obalı, törende yaptığı konuşmada, bireysel emeklilik sistemini de kumbaraya benzettiklerini ve bu sebeple tasarruf kavramını bir sosyal sorumluluk projesi olarak sahiplendiklerini belirterek, yarışma ile çocuklarda küçük yaşlardan itibaren tasarruf bilincini artırmayı amaçladıklarını söyledi.

Geçen yıl yarışmayı 11 ille sınırlı tuttuklarını belirten Obalı, “Umduğumuzdan çok talep gelince, bu yıl yarışmayı Türkiye genelinde yaymaya karar verdik. Yüksek bir katılım sağladık” diye konuştu. Yarışmada, Manisa Sart Mahmut İlkokulu’ndan Meryem Şahin ikinci, Iğdır Özel Iğdır Bahçeşehir İlköğretim Okulu’ndan Mazlum Baydemir üçüncü, Adana Özel Mektebim Çukurova İlkokulu’ndan Bora Bircan dördüncü ve Edirne-75. Yıl İlkokulu’ndan Büşra Naz Yiğiter ise beşinci oldu.

Ekleme Tarihi: 29 Ara 2016 15:22