Ekonomi Güncelleme Tarihi: 18 May 2017 11:33

Y kuşağının kariyer tercihlerini esneklik belirliyor

Careers@Hilton (Hilton'da Kariyer) Haftası'nın başlamasıyla gözler Küresel Y Kuşağı Bakış Açışı Anketi'ne (Global Millennial Viewpoints Survey) çevrildi. Türkiye dahil 30 ülkede toplam 7,600 genç ile gerçekleştirilen ankete göre; Y Kuşağının kariyer tercihlerini esneklik ve uluslararası fırsatlar belirliyor.

Y kuşağının kariyer tercihlerini esneklik belirliyor

Hilton (NYSE: HLT) ile Uluslararası Gençlik Vakfı (International Youth Foundation) işbirliğinde gerçekleştirilen araştırmanın sonuçlarına göre, gençler farklı bölge ve ülkelerde esnek çalışma saatleri sunan iş fırsatlarını kovalıyor. Katıldıkları staj ve formasyon programlarında ise daha yoğun ve nitelikli işler yapmak istiyorlar. Bu alandaki en büyük beklentileri ise gönüllü olarak ya da bir hedef doğrultusunda çalışma imkanı. Diğer yandan araştırmaya katılan 16-24 yaş arası gençlerin neredeyse beşte biri (%17) otelcilik ve turizm sektöründe bir kariyeri ilk üç tercihleri arasında değerlendiriyor.

Hilton Avrupa, Orta Doğu ve Afrika İK Kıdemli Başkan Yardımcısı Ben Bengougam konuyla ilgili şöyle dedi: "Artık gençler geleneksel bir işten fazlasını istiyor. Uluslararası iş imkanları, dünya çapında eğitimler, sosyal veya çevresel bir sorunu iyileştirmeye yönelik gönüllük programları iş tercihlerini şekillendiriyor. Bugün küresel çapta yaşadığımız genç işsizliği krizi karşısında Hilton, turizm/otelcilik sektöründeki fırsatları öne çıkarmakta kararlı. Gençlere sağladığımız en büyük fırsatlardan biri de Careers@Hilton (Hilton'da Kariyer) etkinlikleri. Bu etkinliklerde otelcilik sektöründe iş arayan gençlere tercihleri konusunda ilham vererek, hem becerilerini geliştirebilmelerini destekliyor hem de geleceğe yönelik başarılı bir kariyer inşa edebilmeleri için onlara rehberlik ediyoruz.”

TÜRKİYE’DEKİ GENÇLERİN BEKLENTİLERİ

Küresel Y Kuşağı Bakış Açışı Anketi’nin Türkiye sonuçları ise şöyle:

- Türkiye'deki gençlerin neredeyse yarısı (%52) esnek çalışma saatleriyle çalışmayı ve işten sonra kendilerine yeterli vakit kalmasını istiyor. Katılımcıların üçte birinden fazlası ise (%37) farklı bölge ve ülkelere taşınabilme konusunda esneklik bekliyor.

- Her 10 Türk gencinden dördü (%40) gelişmiş staj ve formasyon imkanları istiyor.

- Türk katılımcıların dörtte birinden fazlası otelcilik sektörünü ilk üç kariyer tercihinden biri olarak değerlendiriyor.

-Türkiye’deki gençlerin %35’i içerisinde gönüllü çalışma imkanlarını değerlendirmek veya bir hedefe yönelik çalışma fırsatı sunan işlerde çalışmak istiyor.

Otelcilik sektöründe bir kariyer planlayan gençlerle bu alandaki fırsatları buluşturmak amacıyla her yıl Hilton tarafından gerçekleştirilen global kariyer etkinliği Careers@Hilton Haftası bu yıl 15-21 Mayıs arasında gerçekleşiyor. Hilton'un dünyanın dört bir yanında yer alan tüm otel ve ofisleri, gençlere ilham vermek, turizm sektöründeki iş fırsatları konusunda bilgi vermek ve kariyerleri konusunda rehberlik etmek için yüzlerce etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Careers@Hilton Haftası etkinlikleri boyunca gençler, özgeçmişlerini yetkili kişilerle paylaşabilme imkanının yanında, Hilton ekip üyeleri ile tanışarak, deneyimli çalışanların otelcilik sektöründeki kariyerleri hakkında yapacakları sunumları izleme fırsatı buluyor.

Bu girişim, Hilton'un Açık Kapılar (Open Doors) taahhüdünün bir parçasıdır. Proje kapsamında Hilton, Gençlerin otelcilik sektöründeki fırsatlarla ilgili bilgi alarak kendi potansiyellerine ulaşmalarını ve doğrudan istihdam edilmelerini amaçlayarak 2019 itibarı ile en az bir milyon gence ulaşmayı hedefliyor.

Türkiye dahil 30 ülkede toplam 7,600 genç ile gerçekleştirilen anketin başlıca sonuçları şöyle:

- Dünya çapındaki katılımcıların %56'dan fazlası esnek çalışma saatleri ve iş/özel hayat dengesi bekliyor.

- Her üç gençten biri (%33) farklı bölge ve ülkelere yerleşme konusunda esneklik istiyor.

- Katılımcıların %40’ı staj imkanlarından ve eğitimlerinin bir parçası olarak gerçekleştirdikleri zorunlu staj süreçlerinden mutlu değil.

- Gençlerin %27'si içerisinde gönüllü çalışma imkanlarını değerlendirmek veya bir hedefe yönelik çalışma fırsatı sunan işleri değerlendirmek istiyor.

Ekleme Tarihi: 18 May 2017 11:33