Ekonomi Güncelleme Tarihi: 11 Tem 2017 12:47

Yeni işinize isim bulmak 10 önemli tiyo

Pazarlama açısından şirkete yarar sağlayan doğru isim, iyi bir araştırma ve analizi de beraberinde getiriyor. Girişiminize isim bulurken bu noktalara dikkat edin...

Yeni işinize isim bulmak 10 önemli tiyo

Kurmayı planladığınız girişiminizin gelecek planları kadar doğru bir marka ismi ile piyasaya merhaba demesi de oldukça önemli. İşte girişiminize isim vermenin püf noktaları; 

  1. Markanıza isim verirken ürün veya hizmetlerinizi iyi bir şekilde gözden geçirmeli ve işinizi tam olarak yansıtabilen bir isim seçmeye özen göstermelisiniz. Doğru isim seçmek markanızın öne çıkması konusunda size avantaj sağlar.
  2. Girişiminize verdiğiniz isim tamamen girişiminizin uzmanlığını ve alanını yansıtmalı, kafa karışıklığına veya şüpheye yer vermemeli. Çok kompleks ve anlaşılması zor isimler seçmekten kaçınmalısınız.
  3. İsim seçerken özgün olan ve markanıza değer katmaya yönelik isim seçenekleri hazırlamalısınız. Markanıza pozitif bir imaj veren ve değerini ortaya koyan isimlere yönelin.
  4. Yaptığınız işle ve bulunduğunuz sektörle ilgisi olan ve bu konuda müşterileri bilgilendiren isimler daha kolay kavranması ve anlaşılır olmasıyla daha etkileyici seçimler olabilir.
  5. Girişiminizi tanıtmadan önce isim konusunda bazı şüpheleriniz varsa bu konuda uzman şirketlerden veya uzmanlardan yardım alabilir, girişiminize en doğru ismi bulmalarını isteyebilirsiniz. Bu işte uzman olan kişiler çeşitli analizler ve marka hukuku araştırması yardımı ile size en doğru seçenekler konusunda bilgi verebilir.
  6. İsim seçmeden önce müşteri grubunuzu analiz ederek onların ilgilerine hitap eden ve duygusal bağ kurabilecekleri isimleri değerlendirebilirsiniz.
  7. Kelime oyunları veya kısaltma gibi sadece ekibinizin anlayacağı bir isim yerine genele hitap eden ve herkesin kolaylıkla anlayabileceği bir isim seçmeye çalışın.
  8. Sizinle aynı sektörde olan şirketlerle benzer isimler kullanmamaya çalışın. Tescil ve patent işlemlerinde bu size problem olarak geri dönebilir.
  9. Global anlamda gelecek hedefleriniz varsa markanızın isminin diğer dillerde nasıl telafuz edildiği veya ne anlama geldiğini iyi araştırın. Diğer dillerde olumsuz anlamları bulunan isim seçenekleri marka imajınızı olumsuz etkileyebilir.
  10. Müşteri grubunuzun isim seçeneklerinizi nasıl algıladığı konusunda küçük bir araştırma yapabilirsiniz. Genel olarak olumlu tepkiler alan isimler arasında karar vermeye çalışın ve fikrine güvendiğiniz insanlardan da yorumlar alın.

Ekleme Tarihi: 11 Tem 2017 12:47