Emlak Güncelleme Tarihi: 10 May 2022 22:11

Bakan Nebati duyurdu fakat konutta fahiş fiyat nasıl önlenecek?

Konut finansmanı ve konuta erişebilirlik için hükümetin açıkladığı paket fahiş zamları da beraberinde getirdi. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, fırsat vermeyeceğiz dedi pekiyi ama nasıl?

Bakan Nebati duyurdu fakat konutta fahiş fiyat nasıl önlenecek?

Konut finansmanı ve konuta erişebilirlik için hükümetin açıkladığı paketi fırsata çevirmek isteyenler ev fiyatlarına zam yaptı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, fırsat vermeyeceğiz dedi. Pekiyi bu nasıl olacak?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati,Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Konut Finansman Projesi'ni açıklanmasının ardından konut sahipleri fiyatlara fahiş zamlar yaptı. Bakan Nebati "fahiş" fiyat artışlarını yakından takip ettiklerini  "Vatandaşlarımızı mağdur etmeye kalkışanlar hakkında ilgili her adımı atacak, asla müsamaha göstermeyeceğiz" dedi. 

Açıklamayı Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Twitter hesabından yaptı. Temel amacın Konut Finansmanı Projesi'nde uygun maliyetle ev sahibi olmak ve konut fiyatlarındaki dalgalanmalardan vatandaşı korumak olduğunu bildirdi. 

Nebati çözüm olarak da konut fiyatlarındaki fahiş artışlardan vatandaşın etkilenmemesi için KOBİ ve KOBİ dışı inşaat firmalarına 1 yıl boyunca konut satış fiyatlarını sabit tutmaları kaydıyla kaynak ayrıldığını söyledi.

Nebati sosyal medyasından yaptığı açıklamada "Tüm bu çabalara rağmen bazı internet sitelerinde birtakım fırsatçıların serbest piyasa ilkesiyle asla bağdaşmayacak bir şekilde konut fiyatlarında gerçekleştirdiği fahiş artışları çok detaylı bir şekilde yakından takip ediyoruz. Kararlılıkla ifade etmek isterim ki fahiş fiyat artışlarına karşı var gücümüzle çalışarak devreye aldığımız uygulamalar üzerinden fırsatçılık yapmaya, vatandaşları mağdur etmeye kalkışanlar hakkında ilgili her adımı atacak, asla müsamaha göstermeyeceğiz." dedi. 

Bakan Nebati'nin verdiği sözler gibi Türkiye'de son dönemde çok sayıda sözler verilse de sadece sözde kalıyor. 

Ekleme Tarihi: 10 May 2022 22:11