Emlak Güncelleme Tarihi: 8 Ara 2017 15:30

İsrail, 14 bin yerleşimci için konut inşaatı planlıyor

İsrail büyük bir bölümü Kudüs'te olmak üzere yerleşimciler için yeni konutlar inşa edecek. İşgal altındaki bölgelerde İsrail'in yaptığı yerleşimci konutları, bölgedeki krizdeki en önemli sorunlardan.

İsrail, 14 bin yerleşimci için konut inşaatı planlıyor

ABD Başaknı Donald Trump’ın, İsrail başkenti olarak Kudüs’ü olarak görme kararının ardından İsrail’den yerleşimci bölgeleri açıklaması geldi. Kudüs çevresine 14 bin kişilik yerleşimci konutları inşa edilmesi planlanıyor.

İran merkezli Press TV’de yer alan habere göre İsrail Konut Bakanı Yaov Galant, Doğu Kudüs’te 5 bin, kentin batı kesiminde 8 bin, Ramallah çevresindeyse 8 bin yerleşimci için konut inşaatı yapılacağını açıkladı. İsrail’in tüm kenti başkenti olarak görmesinden sonra, işgal altındaki Batı Şeria’da olası bir devlet olarak tanınma durumunda Doğu Kudüs’ü başkent olarak belirleme umudu da azalmakta. İsrailli yerleşimcilerin işgal altındaki bölgelerde hızlı yayılışı, Filistinlilerin bölgede kalıcılığı sağlama açısından geride kaldığı bir başka önemli sorun. BM tarafından İsrail’in yaygınlaşan yerleşimlerine yönelik tepkiler gelse de özellikle Trump’ın Tel Aviv yönetimine desteğiyle yeni yerleşimci konutları projeleri artmakta. 

Ekleme Tarihi: 8 Ara 2017 15:30