Emlak Güncelleme Tarihi: 16 Kas 2017 13:39

Kamu lojmanlarının satışı için 10 yıl bekleme süresi kalktı

TBMM'de görüşmeleri devam eden torba tasarıda yer alan, kamu lojmanlarında satış öngören maddedeki 10 yıl sınırı kaldırıldı. Artık süre beklenmeden konutlar satılabilecek.

Kamu lojmanlarının satışı için 10 yıl bekleme süresi kalktı

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildikten sonra Genel Kurul'da dün verilen önerge ile yapılan değişiklikle, ilgili maddede yer alan "kamu konutlarından 10 yılını doldurmuş bulunanlar" ifadesi "kamu konutları" olarak değiştirildi. Böylece süre beklenmeden konutlar satılabilecek.

BAKANLIK ELDEN ÇIKARACAK

Maliye Bakanı  Naci Ağbal'ın eylül ayında yaptığı açıklamaya göre torba yasa kapsamında, asgari 10 yıldır ayakta duran ve şehir merkezlerinde kalan kamu lojmanlarını maliye bakanlığınca elden çıkarılacak.

ÖNCELİK MEMURUN

İhale yoluyla gerçekleşecek bu işlem için kat mülkiyeti tapusuna sahip lojmanlarda, öncelik evlerin içinde oturan memura verilecek. Yani söz konusu memur, en yüksek bedeli verirse öncelikli alım hakkına sahip olacak. Savunma, güvenlik ve adalet gibi birimlerin kullanıldığı yerler bu uygulamadan muaf tutulacak.

500 MİLYON LİRA GELİR ÖNGÖRÜLMÜŞTÜ

Gelir vergisi ile motorlu taşıtlar vergisi (MTV) düzenlemesi gibi önemli maddeler içeren ve ilk etapta 130 madde olarak sunulan torba tasarı,  TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 127 madde olarak kabul edildikten sonra Genel Kurul'da görüşülmeye başlanmıştı.

Kamu lojmanlarında ilk etapta "depreme dayanıksız, eskimiş" olanların satışı olarak öngörülmüştü. 200 binin üzerindeki lojmanın 3 bini 2018'de olmak üzere 50 bin adetinin satılması ve bütçeye toplamda 500 milyon TL'lik gelir öngörülmüştü.

Ekleme Tarihi: 16 Kas 2017 13:39