Emlak Güncelleme Tarihi: 13 Şub 2018 10:55

Kurtlar Vadisi'nin Polat'ı Fikirtepe'de 1000 kişiyi mağdur etti

Kurtlar Vadisi'nin yapımcısı Pana Film tarafından kurulan Pana İnşaat'ın Fikirtepe'deki faaliyetleri durma noktasına geldi. Yaklaşık bin aile mağdur olduklarını belirterek şikayetçi oldu. Konut satın alanlar da teslimat yapılmadığını belirtiyor.

Kurtlar Vadisi'nin Polat'ı Fikirtepe'de 1000 kişiyi mağdur etti

Kurtlar Vadisi’nin oyuncusu Necati Şaşmaz tarafından yönetilen Pana Film, Pana Yapı olarak inşaat alanına da girdi. Pana Yapı, İstanbul Fikirtepe’de kentsel dönüşüm projeleri çerçevesinde konut yapan Selimoğlu İnşaat’ı satın aldı.

Fikirtepe’de birbiri ardına gökdelenler yükselirken 6 yıldır devam eden kentsel dönüşüm projelerinin bazılarında ciddi sıkıntılar yaşanmaya başladı.

EVLERİNİ 2016’DA BOŞALTTILAR

Hürriyet’ten Gülistan Alagöz’ün haberine göre en büyük mağduriyeti yaşayanlar Pana Yapı ile anlaşanlar oldu. Hak sahipleri 2011’de şirketle anlaşma yaptı ve 2016’da evlerini boşalttı. Eski evler yıkıldı, yenisi beklenirken şantiyede işler durdu. Hak sahipleri anlaşma yapmalarına rağmen firmadan kira yarımı da alamadıklarını belirtiyor. Hak sahiplerinin yanı sıra projeden ev alanlar da konutlarının hala kendilerine teslim edilmediğini söylüyor.

İddiaya göre yaklaşık bin aile Pana Yapı tarafından mağdur edilmiş halde. Kentsel dönüşüm mağdurları sorunlarını anlatmak anlatmak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü’ne gitti, dilekçe verdi.

MAHİR ŞAŞMAZ: SATIŞLAR YAVAŞLAMADI, KESİLDİ

Pana Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mahir Şaşmaz, şirket olarak finansman sorunu yaşadıklarını belirterek şunları anlattı: “Yönetim Kurulu Başkanımız Raci Şaşmaz Fikirtepe’ye konut yatırımı yapmaya geldi, sonra projeye ortak oldu ve bazı sebepler yüzünden iş bizim üzerimize kaldı. Aslında sorun bizim şirketimiz özelinde yaşanmıyor. Fikirtepe, hatta tüm inşaat sektöründe yaşanıyor. Bankalar inşaat sektörüne 1 kuruş finansman sağlamıyor. Bu işlerin öz sermaye ile bitmesi de mümkün değil. 3 aydır 1 ev satmadık. Satışlar yavaşlamadı, kesildi. Biz de mali sıkıntılar nedeniyle işlerimizi yavaşlattık.”

Devletten destek beklediklerini belirten Şaşmaz, “Devlet Fikirtepe’de vatandaşa kira yardımı yapmıyor, firmaların da harç KDV muafiyeti yok. Bu konuda bize destek olmalarını bekliyoruz. Söz verdik, işlerimizi tamamlamak istiyoruz” dedi.

Fikirtepe’de projeleri satın aldıkları Selimoğlu markası ile yaptıklarını belirten Şaşmaz, bir projenin bittiğini, bir diğer projede Katarlı ortak sayesinde sorun olmadığını, 2 projelerinde ise işlerin yavaşladığını kaydetti.

Pana İnşaat'ın konutlarının reklamında Kurtlar Vadisi dizisinde Polat Alemdar karakterini canlandıran Necati Şaşmaz oynamıştı. (Haber: Gülistan ALAGOZ / Fotoğraflar: Levent KULU- Hürriyet)

Ekleme Tarihi: 13 Şub 2018 10:55