Emlak Güncelleme Tarihi: 9 May 2022 09:53

Sağlık Bakanlığı binasındaki büyük israf

Sağlık Bakanlığı binası için, köprü, otoyol, hastane, gar ve havaalanlarının yanı sıra, devletin şirketlere kira ve hizmet bedeli ödediği ortaya çıktı.

Sağlık Bakanlığı binasındaki büyük israf

Deli dumrul bakanlığa da çökmüş

Köprü, otoyol, hastane, gar ve havaalanlarının yanı sıra Sağlık Bakanlığı binası için de devletin şirketlere kira ve hizmet bedeli ödediği ortaya çıktı.

Sayıştay, kamu özel işbirliği (KÖİ) yöntemiyle yaptırılan Bilkent Şehir Hastanesi kampüsü içindeki Sağlık Bakanlığı binasının yasalara aykırı olarak aynı projeye dahil edildiğini 2020 yılı taslak raporuna yazdı.

RAPORA KONULMADI

Ancak taslak raporda yer alan eleştirel tespitler kamuoyuna açıklanan esas rapora konulmadı. KÖİ yöntemiyle döviz garantili yaptırılan projeler, geçenden de geçmeyenden de para alındığı için Deli Dumrul projeleri olarak nitelendiriliyor.

Taslak raporda, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın makamının da bulunduğu Sağlık Bakanlığı hizmet binası için şehir hastanesini işleten şirkete her yıl kullanım bedeli adı altında kira ödendiği bildirildi. Ayrıca, zorunlu hizmet olarak belirtilen bina ve arazi hizmetleri, olağanüstü bakım ve onarım hizmetleri, ortak hizmetler, mefruşat hizmetleri, merkezi yardım masası ile yer ve bahçe bakım hizmetleri için de hizmet bedeli ödemesi yapılıyor.

Otel binasını bakanlık yaptılar

CHP Balıkesir Milletvekili Dr. Fikret Şahin, Sağlık Bakanlığı'nın hizmet binası olarak kullandığı yerin, Bilkent Entegre Sağlık Kampüsü'ndeki hastanelerde yatan hastaların refakatçileri için ‘Refakatçi Oteli' olarak planlandığını ancak daha sonra bakanlık binasına dönüştürüldüğünü söyledi. Bakanlık binası için dövizle kira ve hizmet bedeli ödenmesinin yasalara aykırı olduğunu belirten Şahin, TBMM'ye sunduğu soru önergesinde bugüne kadar kira ve hizmet bedeli için yapılan ödemelerin tutarının kamuoyuna açıklanmasını istedi. (Sözcü Erdoğan Süzer)

Ekleme Tarihi: 9 May 2022 09:53