Emlak Güncelleme Tarihi: 11 Nis 2017 00:05

TOKİ 300 TL taksitle emekliye konut yapacak

Toplu Konut İdaresi TOKİ emeklilere düşük taksit uzun vade ile ev sahibi olmanın yolunu açtı. TOKİ bu yıl 15 bin emekliyi 300 TL taksitle konut sahibi yapacak. İşte TOKİ'nin emekliler için yapacağı konutlara başvurma şartları

TOKİ 300 TL taksitle emekliye konut yapacak

TOKİ emeklilerin ev sahibi olmasına destek olmak amacaıyla yeni çalışma başlattı. TOKİ sayesinde Türkiye'de 10 binlerce emekli uygun koşullarla ev sahibi olabilecek.

TOKİ'nin işçi ve memur emeklilerini ilgilendiren yeni kampanyasında, TOKİ vatandaşı uygun vade ve taksitlerle, kolay ödeme koşulları ile ev sahibi yapacak. 2017 yılı için emekliler için yapılacak konut sayısını TOKİ 15 bin olarak belirledi. TOKİ emeklilere bu yıl 15 bin yeni konut inşa edecek. TOKİ emekliler için yapacağı konutları ayda 300 TL gibi küçük taksitlerle gerçekleştirecek.   

TOKİ'nin 2017 yılı içerisinde  toplam 65 bin sosyal konut inşa etmesi bekleniyor. TOKİ'nin inşaa edeceği 65 bin sosyal konutun yüzde 25'ine karşılık gelen 15 bininin emeklilere tahsis edileceği açıklandı. 15 bin emekliyi ev sahibi yapacak kampanyada kura çekilecek. Kurada çıkan emekliler 15 bin konuttan birine ayda sadece 300 TL ödeyerek sahip olabiliecek.

Ev Kurasına Katılmanın Şartları Nelerdir?

TOKİ'nin inşa edeceği 15 bin konuta sahip olmak için aranana şartlar şöyle:  

  • Konut kurasına katılabilmek için başvuru yapacak emeklinin T.C. vatandaşı olması 
  • Başvuracak emeklilerin TOKİ konutlarının yapılacağı il nüfusuna kayıtlı olması ve dahil olunmak istenen konut projesinin yürütüldüğü ilde en az 1 yıldır ikamet ediyor olması 
  • Daha önce TOKİ'den konut sahibi olmaması 
  • Daha önce konut kredisi kullanmamış olması
  • Hanehalkı gelirinin en fazla aylık net olarak 3.200 TL olması (İstanbul'da yaşayanlar için net gelir şartı 3.700 TL belirlendi)
  • Konut kurası için başvuracak emeklilerin Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli olması gerekiyor.
  • Koşullara uyan karı koca emeklilerden yalnız biri kuraya katılabiliyor 

Yıllardır ev hayali kuran emekliler TOKİ'nin kampanyasıyla yoğun ilgi gösterdi.  TOKİ Başkanı Ergün Turan 2017'de yapılacak 65 bin konutla ilgili, konutların sıfır faizle satdığını, TOKİ'nin toplamda yaptığı konutların yaklaşık yüzde 92 ile yüzde 95’inin sosyal konut olduğunu kaydetti..

Ekleme Tarihi: 11 Nis 2017 00:05