Emlak Güncelleme Tarihi: 20 May 2022 21:56

Türkiye'deki fahiş ev kiralarına Hollanda modeli

Türkiye'de son dönemde artan kiralar ve fahiş ev fiyatları nedeniyle milyonlar mağdur olurken kulislerde hükümetin kiralık evlerde Hollanda modeli uygulaması konuşuluyor.

Türkiye'deki fahiş ev kiralarına Hollanda modeli

Hollanda hükümeti, konut sıkıntısı nedeniyle hızla artan ev kiralarına karşı orta gelir gruplarını korumak için serbest piyasadaki kiralık ev fiyatlarına müdahale edeceğinin haberi gündeme oturdu. 

Buna göre Hollanda’da ev sahipleri, evlerini hükümetin belirlediği değerin üzerinde fahiş fiyatlara kiraya veremeyecek.

Ancak edinilen bilgilere göre benzer bir uygulama Türkiye’de de gerçekleştirilecek. 

Külliye’de yapılan çalışma sonucunda Türkiye genelinde artan kiralarla ilgili birçok şehirde çalışmalar yapılıyor. 

AKP Hükümeti son zamanlarda artan ev kiraları konusunda tavan fiyat çalışmalarına hız verdi. 

BAKAN SİNYALİ VERDİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum konu ile ilgili güzel bir gelişmeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdeleyeceğini söylemişti. Bununla birlikte Kurum, konuyla ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Konut fiyatlarının normalleşmesi için devlet olarak her türlü müdahaleyi yapacaklarını söyleyen Bakan Kurum, “Fahiş fiyat artıranları takip edeceğiz. Maliyetleri düşürmek için gerekli olan her türlü katkıyı özel sektörümüze, vatandaşımıza vereceğiz” diye konuştu.

AĞUSTOSTA AÇIKLANACAK

Kurum, konut fiyatlarının artmasının nedenine ilişkin olarak da korona salgınıyla başlayan tüm dünyadaki tedarik zincirlerindeki bozulmalarını gösterdi. Maliyetleri düşerek hem sektöre hem de vatandaşlara daha uygun şartlarda konut yapılmasına imkan sağlanılacağını ifade eden Kurum, “Projeyi yakın zamanda açıklayacağız. İnşallah ağustos ayında Sayın Cumhurbaşkanımız bunu milletimizle paylaşacak. Yine büyük bir projeyi vatandaşlarımızın konut alabilmelerine imkan sağlamak amacıyla 81 ilimizde yapacağız." dedi.

Projenin bir sosyal konut projesi olacağını belirten Bakan, "Öncelik buradaki konut ve kira fiyat artışlarının en fazla yaşandığı illerde sübvanse edebilmek amacıyla bu projeyi yapacağız. Vatandaşımız aidat öder gibi ev sahibi oluyor" ifadelerini kullandı.

Odatv

Ekleme Tarihi: 20 May 2022 21:56