Güncel Güncelleme Tarihi: 16 Mar 2017 14:00

Darbeciler ile Doğan çalışanları arasındaki diyaloglar iddianamede

Darbe girişiminde Doğan Medya Center’ın işgal edilmesine ilişkin iddianamede, darbeci askerler ile medya çalışanları arasındaki diyaloglara yer verildiç İŞte ayrıntılar

Darbeciler ile Doğan çalışanları arasındaki diyaloglar iddianamede

Darbe girişiminde Doğan Medya Center’ın işgal edilmesine ilişkin iddianamede, darbeci askerler ile medya çalışanları arasındaki diyaloglara yer verilerek, silahını teslim etmek istemeyen Yüzbaşı Erdal Şeker yüzünden bir polis memurunun elinden yaralandığı anlatıldı.

15 Temmuz darbe girişiminde Doğan Holding binasının işgal edilmesine ilişkin 3’ü yüzbaşı 19 şüpheli asker hakkında hazırlanan iddianamede, destek ekip olarak çağrılan helikopterin iniş yapamaması üzerine bina önündeki şüpheli askerlerin bina içine kaçmak zorunda kaldıkları anlatılan iddianamede, şüpheli yüzbaşı Süleyman Ahmet Kaya’nın ’teslim ol’ çağrılarına uymaması üzerine ayağından vurulduğu, bunun üzerine de iki el ateş ettiği, diğer şüphelilerin de bina içerisinde teslim alındığı belirtildi.

Hürriyet binasındaki şüphelilerin gözaltına alınmasının ardından CNN TÜRK ve Kanal D binasını işgalinin detaylarına yer verilen iddianamede şüpheli yüzbaşılar Erdal Şeker ve Mehmet Akif Aslan’ın şüpheli 5 erin stüdyo giriş kapısının önüne geldiklerinde şikayetçi Onal Yılmaz ile karşılaştıkları ifade edildi.

İddianamede, yüzbaşı Şeker’in ’Sıkıyönetim ilan edildi, yayını kesmeye geldik’ dedikten sonra ‘Yayını kesin bu darbedir herkes dışarı çıksın’ şeklinde bağırdığı, CNN TÜRK genel yayın yönetmeni olan Ali Güven, CNN TÜRK haber spikeri Ahu Özyurt, kameraman Ahmet Akpolat ve güvenlik müdürü Hüseyin Ulaş ile karşılaştığı belirtilerek, “Kameraman Ahmet Akpolat, kamera ile yayına başladığında Ali Güven, yüzbaşı Şeker’e ne amaçla geldiklerini sormuş, şüpheli Erdal Şeker ise yayını kesmek için geldiklerini, bu amaçla emir aldıklarını, kimse ile konuşmayacaklarını söyleyerek dışarı çıkmalarını istemiştir. Akabinde şüpheliler binaya giriş yapmışlardır. Şikayetçiler Ali Güven ve Ahmet Akpolat şüphelilerin peşinden gitmişlerdir. Şüpheliler birinci kata çıktıklarında şüpheli Erdal Şeker, kameraman Ahmet Akpolat’ın çekim yaptığını görmeleri üzerine ‘Kapat o kamerayı’ diyerek bağırmıştır” denildi.

Şüphelilerin birinci katı gezip yayın odasını aramışlar, ‘yayını kesin herkes binayı boşaltsın’ şeklinde bağırdıkları, bu sırada yine çekim yaptığını gördükleri kamerama Ahmet Akpolat’a fiziki müdahalede bulundukları, engel olmaya çalışan Süleyman Sarılar’ Erdal Şeker tarafından silah çekilerek ‘Vururum seni’ tehdidinde bulunduğu anlatıldı. Bina içinde yaşanan tartışmalar sırasında şüpheli Mehmet Akif Aslan’ın tabancası ile bir el havaya ateş açtığı, gazeteci Nedim Şener’in de askerlerle tartıştığı, canlı yayınlar da askerlerin yayını kesmeye çalıştığının bildirildiği, polisin binaya giriş yaptığı belirtilerek, “Şüpheli Erdal Şeker silahını vermemek için direnmiştir. Şeker’in silahını elinden almak istediği sırada mağdur polis memuru Tansu Tan elinden yaralanmıştır. Polis ekiplerinin ve vatandaşlarımızın gayretleri sonucu şüpheliler etkisiz hale getirilmiştir” denildi.

(Başak Akbulut/İHA)

Ekleme Tarihi: 16 Mar 2017 14:00