Güncel Güncelleme Tarihi: 5 Nis 2017 16:45

Sofuoğlu’ndan lösemili çocuklara destek

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Sapanca Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından lösemili çocuklara kan bağışı amacıyla ‘Bir Selfie’de Kan Ver’ isimli bir sosyal sorumluluk projesi düzenlendi. Projeye Dünya Motosiklet Şampiyonu Kenan Sofuoğlu’da destek verdi.

Sofuoğlu’ndan lösemili çocuklara destek

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Sapanca Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından lösemili çocuklara kan bağışı amacıyla ‘Bir Selfie’de Kan Ver’ isimli bir sosyal sorumluluk projesi düzenlendi. Projeye Dünya Motosiklet Şampiyonu Kenan Sofuoğlu’da destek verdi.

Sakarya Üniversitesi Sapanca Meslek Yüksekokulu lösemili çocuklara kan bağışı amacıyla ‘Bir Selfie’de Kan Ver’ isimli bir sosyal sorumluluk projesi düzenlendi. SAÜ Sapanca MYO Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri ve proje koordinatörü Servet Sezgin tarafından hazırlanan lösemili çocuklar için kan toplama ve farkındalık oluşturma projesi hayata geçirildi. Adapazarı Kültür Merkezi önünde stant açan öğrenciler vatandaşları hem bilgilendirerek kan vermeye davet etti.

Proje hakkında bilgi vererek projeyi tanıtan, Sakarya Üniversitesi Sapanca Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım öğrencisi Azize Ceren Avcu, “Bu projeyi ödev kapsamında geliştirdik, birazda dönem bitirme tezimiz gibi oldu. Pek çok sponsorumuz ile birlikte geliştirdik. Beyin fırtınası yaparken çıktı lösemililer için kan toplama projesi. Ece bizim minik yüzümüz. Ece için ve Ece gibiler için kan topluyoruz bugün burada. İnşallah çok güzel bir sayıya ulaşacağız. Çok mutluyuz, heyecanlıyız. Kenan Sofuoğlu’da projemize destek verdi. Gazilerimiz geldiler bize destek vermek için, TÜMSİAD iş adamlarımız buradalar. Çok kalabalığız daha da kalabalık bekliyoruz” dedi.

SAÜ Sapanca Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Özen, projenin ‘Kan Kanserini’ ön plana çıkarabilmek için, okul öğrencileri tarafından yapıldığını söyleyerek, “Sakarya Üniversitesi Sapanca Meslek Yüksekokulunda ki Halkla İlişkiler Bölümümüzün, sosyal sorumluluk projesi dersi. O dersi alan öğrencilerimiz birden çok projeler yapıyorlar, gruplara bölünüp. Bir grup öğrencimizde ‘Kan Kanserini’ ön plana çıkarabilmek için, Kenan Sofuoğlu’nun katılımıyla ‘Kan Kanserinin’ ne kadar zor bir hastalık olduğunu bununla mücadele vermenin ne kadar zor şartlar altında olduğunu vurgulayabilmek için yapılmış bir proje. Bununla ilgili olarak bugün burada kan toplanacak ve bu kanlar, kan kanseri olan insanların tedavilerinde kullanılmaya çalışılacak. Projenin amacı bu” ifadelerini kullandı.

‘Bir Selfie’de Kan Ver’ sosyal sorumluluk projesine katılan Dünya Motosiklet Şampiyonu Kenan Sofuoğlu ise, “Bu proje ile alakalı Serdivan Belediye başkanımız benden ricada bulunmuştu iki hafta önce. Benimde geçen hafta yarışmam olduğu için bugünlerde Sakarya’da olma ihtimalim vardı. Burada olduğum için bende bu programa katılıp destek olmak istedim. Sonuçta Sakarya şehrinde yaşayan biriyim, burada yapılan bütün projelerde, özellikle bu sosyal sorumluluk projelerinde her zaman elimden geldiği kadarıyla destek olmaya çalışıyorum. Tabi insanların da bir şeyi de anlamasını istiyorum, çok talep var her yere yetişme şansım yok, herkese evet diyemiyorum o konuda özür diliyorum. Özellikle bu aylarda çok az güneşli hava buluyorum ve böyle havaları da antrenmanlar ile geçirmek istiyorum. Burada da çok fazla kalamıyorum bu yüzden” ifadelerini kullandı.

(Burak Can Tokyürek/İHA)

Ekleme Tarihi: 5 Nis 2017 16:45