Güncel Güncelleme Tarihi: 11 Kas 2017 20:26

10 gün içinde 2 Bin 394 askerin ataması yapılacak

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, 868'i subay, bin 526'sı astsubay olmak üzere 2 bin 394 askerin 10 gün içerisinde atamasının yapılacağını söyledi.

10 gün içinde 2 Bin 394 askerin ataması yapılacak

AK Parti'nin 6. Olağan Merkez İlçe Kongresi için memleketi  Giresun'a giden Milli Savunma Bakanı  Nurettin Canikli gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

"10 GÜN İÇERİSİNDE SUBAY VE ASTSUBAY ATAMALARINI YAPACAĞIZ"

15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası  TSK içerisinde subay açığının olduğuna vurgu yapan Bakan Canikli, "15 Temmuz hain darbe girişimden sonra biliyorsunuz  Türk Silahlı Kuvvetleri'nde ( TSK) çok büyük bir sıkıntı ortaya çıktı. Özellikle bu örgütün başta  TSK olmak üzere kritik birçok alana nüfus ettiğini ve orada ciddi yapılanmalar ortaya koyduğunu biliyoruz ve bunun sonucunda biliyorsunuz 15 Temmuz'da  TSK'da birçok ciddi operasyonlar yapıldı, ihraçlar gerçekleştirildi. Tabi hızlı bir şekilde bu ihraçların ortaya çıkardığı açığı kapatmak için çalışma yapıyoruz. Bunun sonucunda 15 Temmuz'dan sonra eğitime alınan 868 tane iç subay teğmenlerimizin atamasını 10 gün içerisinde gerçekleştiriyoruz inşallah. Bunlar 4 yıllık üniversite mezunları arasından 15 Temmuz'dan sonra alınan, eğitilen ve şimdi mezun olan subaylar. İnşallah 10 gün sonra onlar teğmen olarak tayin edilecekler." dedi.

"SUBAY AÇIĞINI 2 SENE İÇERİSİNDE BİTİRECEĞİZ"

2 bin 500 subay adayının mülakatınındı devam ettiği kaydeden Canikli, "Onlarda inşallah bu ay içerisinde tamamlanacak 9 ay eğiteceğiz 9 ay sonrada onları da subay olarak inşallah atayacağız. Bütün bunlar yeni kurulan Milli Savunma Üniversitesi bünyesinde gerçekleştiriyor inşallah önümüzde ki iki yıl içerisinde bu şekilde ortaya çıkan subay açığının tamamı kapatılmış olacak. Yine aynı şekilde 9 ay önce yüksekokul mezunları arasında astsubay yetiştirmek üzere seçtiğimiz Bin 526 gencimizde yine 10 gün içerisinde astsubay olarak ataması gerçekleştirilecek. FETÖ terör örgütü nedeniyle ortaya çıkan subay açığının kapatılması son derece önemli. 2 yıl içerisinde bu açığı bitiriyoruz ondan sonra normal harp okullarından normal eğitim süreci içerisinde subaylarımız yetişmeye devam edecekler" ifadelerini kullandı.

Ekleme Tarihi: 11 Kas 2017 20:26