Güncel Güncelleme Tarihi: 1 Haz 2017 15:01

13 şehit sonrası TSK'nın 1 numarası Hulusi Akar'ın askerlere ilk emri

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, kuvvet komutanları ile Şırnak'ın Şenoba Beldesi'nde düşen helikopterde şehit olan 9'u subay 4'u astsubay 13 şehit askerin cenaze töreni için geldiği Şırnak'ta tören sonrası 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nı ziyaret etti. TSK'nın 1 numarasının askerlere ilk emri "ölürseniz şehit kalırsanız gazi" oldu.

13 şehit sonrası TSK'nın 1 numarası Hulusi Akar'ın askerlere ilk emri

Şırnak'ta 23'üncü  Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı karargâhını ziyaret eden Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, askerlere seslendi. Akar askerlere "Ölürsem şehit, kalırsam gazi anlayışıyla mücadele sürecek" dedi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral  Hulusi Akar,  son terörist yok edilinceye kadar terörle mücadelenin süreceğini söyledi. 

ŞEHİT KARARGAHINI ZİYARET ETTİ

Genelkurmay Başkanı Orgeneral  Hulusi Akar'ın; Şırnak ziyaretinde beraberinde kuvvet komutanları; Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral  Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral  Abidin Ünal vardı. Kuvvet komutanları ile birlikte Akar  Şırnak'ta helikopter kazasında şehit olan askerleri törenle uğurladıktan sonra 23'üncü  Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı karargâhını da ziyaret etti.

"ÖLÜRSEM ŞEHİT, KALIRSAM GAZİ" ANLAŞIYIŞIYLA MÜCADELE DEVAM EDECEK

Orgeneral  Hulusi Akar; 23'üncü  Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı karargahında görev yapan askeri personele bir konuşma yaptı. Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar;  Şırnak'ın Uludere ilçesi Şenoba beldesinde tüm Türkiye'yi yasa boğan elim helikopter kazasında şehit olan askerleri rahmetle andı.Orgeneral Akar,  Türk Silahlı Kuvvetleri'nin her bir ferdinin,  "Ölürsem şehit, kalırsam gazi" anlayışıyla vatanın ve milletin güvenlik ve bütünlüğü için terörle mücadele ettiğini ve bu mücadelede büyük kahramanlık ve fedakârlık gösterdiğini aktardı.

Orgeneral Hulusi Akar, devletin ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin vatan savunmasında şehit düşen ya da gazi olanlara bir aile samimiyeti ve büyük bir onurla sahip çıktığını belirtti. Orgeneral Akar, başta terör örgütü PKK olmak üzere, tüm terör örgütleri ile mücadelelerinin azim ve kararlılıkla devam ettiğini vurguladı. Akar, bölgede halkın en ufak bir zarar görmemesi için her türlü duyarlılık ve dikkatin gösterildiğini ve terörle mücadelenin en son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti.

TSK'DAN RESMİ AÇIKLAMA

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından resmi açıklama da  yapıldı. Açıklamada Genelkurmay Başkanı Orgeneral  Hulusi Akar'ın Şırnak'ın Şenoba beldesinde incelemelerde bulunduğu ifade edildi. Açıklamada Genelkurmay Başkanı Orgeneral  Hulusi Akar'ın; beraberinde kuvvet komutanları; Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral  Salih Zeki ÇOLAK, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent BOSTANOĞLU ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin ÜNAL'ın yer aldığı ve 4 konutanın birlikte 01 Haziran 2017 tarihinde  Şırnak'ta icra edilen şehit uğurlama törenini katıldığı ve törene müteakip 23'üncü  Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı karargâhını ziyaret ettiğini kaydetti.

TSK'dan yapılan açıklamada Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın 23'üncü  Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı karargâhında askerlere hitap ettiği bilgisi verdildi. Orgeneral  Hulusi Akar'ın; Türkiye'yi derinden üzen helikopter kazasında şehit olan askerleri rahmetle andığı ve TSK'nın her bir ferdinin vatanın ve milletin bütünlüğü ve güvenliği için "Ölürsem şehit, kalırsam gazi" anlayışıyla terörle mücadelede büyük kahramanlık ve fedakârlık gösterdiğini söylediği belirtildi. Akar'ı konuşmasında devletin ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin şehit ve gazilerine bir aile samimiyetiyle ve büyük bir onurla sahip çıktığını söylediği belirtilen açıklamada başta  PKK terör örgütü olmak üzere, tüm terör örgütleriyle mücadelenin azim ve kararlılıkla devam edeceği, bölge halkının zarar görmemesi için her türlü dikkat ve duyarlılığın gösterileceği ve bu mücadelenin en son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar aynı azim ve kararlılıkla sürdürüleceği ifade edildi.

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın 23'üncü  Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı karargâhını ziyareti sonrası beraberindeki heyet ile Şırnak'ın Uludere ilçesi Şenoba beldesi civarındaki düşen helikopterin kaza-kırım mevkiine giderek incelemelerde bulunduğu ve sonrasın bölgeden ayrıldığı aktarıldı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral  Hulusi Akar'ın,  Şırnak'ta helikopterin düştüğü bölgede yaptığı incelemelerin fotoğrafları da TSK'nın internet sitesinden paylaşıldı;

Ekleme Tarihi: 1 Haz 2017 15:01