Güncel Güncelleme Tarihi: 9 Eki 2017 14:34

Adalet Bakanı Gül, ABD Ankara Büyükelçisi'ni kabul etmedi

Amerika ile yaşanan vize krizinin ardından Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, ABD Ankara Büyükelçisi John Bass'ın görüşme teklifini kabul etmedi.

Adalet Bakanı Gül, ABD Ankara Büyükelçisi'ni kabul etmedi

ABD ile yaşanan vize krizinin ardından,  ABD  Ankara Büyükelçisi John Bass, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile görüşmek istedi. Bakan Gül, Bass'ın bu isteğini geri çevirdi.

GÖRÜŞME TALEBİNİ KABUL ETMEDİ

ABD ile  Türkiye arasında yaşanan gerilimde yeni bir gelişme yaşandı. Karşılıklı vize kararlarından sonra  ABD  Ankara Büyükelçisi John Bass, Adalet Bakanı  Abdülhamit Gül ile görüşmek istedi. Bakan Gül, görüşme talebini kabul etmedi.

ABD BÜYÜKELÇİLİK MÜSTEŞARI, DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NA ÇAĞRILDI

ABD'nin  Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Philip Kosnett'in Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı ve bu ülkenin  Türkiye'deki vize işlemlerini askıya alması kararından dönülmesi yönündeki beklenti iletilmişti.

VİZE İŞLEMLERİ ASKIYA ALINMIŞTI

ABD'nin  Türkiye'deki tüm  ABD diplomatik misyonlarındaki göçmen olmayan vize hizmetlerini askıya aldığını açıklaması üzerine,  Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği de "ABD'deki tüm misyonlarımızdaki  ABD vatandaşlarına yönelik vize işlemleri askıya alınmıştır" açıklamasını yapmıştı.

Ekleme Tarihi: 9 Eki 2017 14:34