Güncel Güncelleme Tarihi: 24 Kas 2016 08:54

Adana Valiliği önünde bombalı araçla saldırı

Adana Valiliği önündeki otoparkta bombalı araçla düzenlenen saldırıdan ilk görüntüler kameralara yansıdı...

Adana Valiliği önünde bombalı araçla saldırı
Adana Valiliği binasına 400 metre mesafedeki açık otoparkta bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Olay yerindeki vatandaşların çektiği görüntülerde saldırının şiddeti gözler önüne serildi.

ARAÇLAR YANDI

Olayın ardından gelen fotoğraflarda da patlamanın boyutu net olarak görülüyor. Vatandaşların ve gazetecilerin objektiflerine takılan fotoğraflarda otoparktaki bazı araçların yandığı görülüyor. Patlamanın şiddetiyle valilik binasının da hasar aldığı anlaşılıyor.

Adana'daki Patlamayla İlgili Hükümetten İlk Mesaj: Alçak Bir Terör Saldırısı

Adana'da Valilik otoparkında meydana gelen patlamanın ardından açıklama yapan AB Bakanı Ömer Çelik, patlamanın bir terör saldırısı olduğunu ifade etti.

Adana Valiliği'nin otoparkında sabah saatlerinde patlama meydana geldi. Patlamanın ardından hükümetten ilk açıklamayı Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik yaptı. Ömer Çelik patlamanın bir terör saldırısından kaynaklandığını ifade etti. Bakanın açıklamasının hemen ardından patlamanın bomba yüklü araçla düzenlenen bir saldırıdan kaynaklandığı ortaya çıktı.

"LANETLİ TERÖR İNSANIMIZI HEDEF ALMAYA DEVAM EDİYOR"

Sosyal medyadan açıklamalarda bulunan Çelik, terörü lanetleyerek şu ifadeleri kullandı:
"Adana Valiliği önünde otoparkta bir patlama gerçekleşti. Valimizle konuştum. Yaralılarımız var. Yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Aydınlığın işareti olan sabah saatlerinde bu alçak saldırı gerçekleşti. Adanamıza geçmiş olsun. Lanetli terör insanımızı hedef almaya devam ediyor. İnsanlık adına bu terörle sonuna kadar mücadele edeceğiz."

NELER YAŞANDI?

Adana'nın Merkez Seyhan ilçesindeki Döşeme Mahallesi Mehmet Nuri Sabuncu Bulvarı'nda bulunan Adana Valiliği'nin önündeki açık otoparktaki patlama saat 08.05'te meydana geldi. İlk belirlemelere göre teröristler önceden getirdiği bomba yüklü aracı tam mesai saatinin başladığı sırada infilak ettirdi. Kentin büyük bölümünden duyulan patlamayla birlikte otoparktaki araçlar yanmaya başlarken o sırada araçlarını park eden ve oradan geçenler yaralandı. Valilik binası başta olmak üzere çevredeki çok sayıda binanın camları kırıldı.
Adana Valisi Mahmut Demirtaş'ın yaptığı açıklamaya göre saldırıda 2 kişi öldü, 16 kişi yaralandı.

İşte bölgeden gelen ilk kareler:



Ekleme Tarihi: 24 Kas 2016 08:54