Güncel Güncelleme Tarihi: 1 Haz 2017 21:40

Atatürk'e hakaret eden Süleyman Yeşilyurt tahliye edildi

Albayrak Grubuna ait TVNET'teki tarihçi Mustafa Armağan ile Yeni Akit yazarı Yavuz Bahadıroğlu'nun sunduğu Derin Tarih Programı'nda Atatürk'e ve Afet İnan'a hakaret ettiği gerekçesi ile tutuklanan Süleyman Yeşilyurt ilk duruşmada serbest bırakıldı ve tahliye oldu.

Atatürk'e hakaret eden Süleyman Yeşilyurt tahliye edildi

"Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret etme" ve "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlarından yargılandığı davada Süleyman Yeşilyurt'un ilk duruşması gerçekleşti. İlk duruşmada Süleyman Yeşilyurt'un tahliyesine karar verildi.

Bakırköy 35. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasına tutuklu sanık  Süleyman Yeşilyurt ile kızı ve aynı zamanda avukatı olan Berrin Yeşilyurt katıldı.

Süleyman Yeşilyurt yaptığı savunmada, sözlerini Atatürk'e hakaret maksadıyla söylemediğini savundu. Yeşilyurt ifadesinde "Yanlış anlaşıldıysam Türk halkından özür dilerim.''  dedi.

Bakırköy 35. Asliye Ceza Mahkemesi, "mevcut delil durumu, sanığın tutuklulukta geçirdiği süre ve  savunmasının alınması"nı gerekçe göstererek, sanık Süleyman Yeşilyurt'un tahliye edilmesine karar  verdi.

Aynı programın sunucuları tarihçi Mustafa Armağan ile Yeni Akit yazarı Yavuz Bahadıroğlu hakkında savcılık soruşturması sonucu tahliye kararı verilmişti. 

İDDİANAMEDE NE DENİYORDU?

Süleyman Yeşilyurt ile ilgili iddianame Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Ertuğrul Sarıyar tarafından hazırlanmıştı. Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Sarıyar tarafından hazırlanan iddianamede, Yavuz Bahadıroğlu'nun (Niyazi Birinci)  moderatörlüğünü yaptığı, Mustafa Armağan ile sunduğu Derin Tarih programına 6 Mayıs 2017'de konuk olan sanık Yeşilyurt'un, Mustafa Kemal Atatürk ve  Afet İnan ile ilgili suça konu sözler söylediği aktarıldı.

İddianemede ''Sanığın  kullandığı ifadelerle Cumhuriyetin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü  toplum ve izleyici gözünde, gittiği bir müsamerede 17 yaşında bir kız çocuğunu  beğenip evlatlık alıyormuş kisvesi altında Çankaya'ya götürüp onunla aşk hayatı  yaşayan bir kişi gibi lanse etmeye çalıştığı, Atatürk'ün toplum gözündeki  değerini düşürmeyi, toplumun bir kesiminin sinir uçları ile oynamayı, toplumu  tahrik etmeyi amaçladığı anlaşılmıştır. Dosya kapsamında tüm delillere göre  sanığın atılı suçları işlediği, kamu davası açmaya yeterli delilin bulunduğu  anlaşılmaktadır." denildi. 

İddianamelerde, "Atatürk'ün hatırasına  alenen hakaret'' ile ''halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme'' suçlarından sanık Süleyman Yeşilyurt hakkında 2,5 yıldan 7,5 yıla kadar hapis cezası isteniyordu. 

Sanık Süleyman Yeşilyurt ilk duruşmada tahliye edildi. 

Ekleme Tarihi: 1 Haz 2017 21:40