Güncel Güncelleme Tarihi: 18 May 2022 11:32

Atatürk Havalimanında sözleşmesiz başlayan yıkım durdu

Atatürk Havalimanı ihalesini Millet Bahçesi için yıkımı başlatan Yapı ve Yapı şirketinin sözleşme imzalamadan işe başladığı ortaya çıktı. Şirket için suç duyurusunda bulunulacak.

Atatürk Havalimanında sözleşmesiz başlayan yıkım durdu

Atatürk Havalimanı’nda yıkıma ara verildi

İstanbul Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu, Atatürk Havalimanı ihalesini alan firmanın sözleşme tarihinin 16 Mayıs olduğunu ancak iş makinelerinin günler öncesinden pistlere girdiğini açıkladı. Havalimanında yıkıma ara verilirken; İmamoğlu, firma ve tüm sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Cumartesi günü İstanbul Yeşilköy’deki Atatürk Havalimanı’nın iki pistinin kırılması için iş makineleri ve kamyonlar sahneye çıktı. Türk havacılık tarihinde oldukça önemli bir yere sahip olan havalimanının millet bahçesine çevrilmesi kamuoyunda tepkilere neden oldu; İYİ Parti ve CHP havalimanı önünde protesto gösterisi düzenledi.

İstanbul Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu, Florya Atatürk Kent Ormanı'nda düzenlediği basın toplantısında, Atatürk Havalimanı ihalesini alan firmanın sözleşme tarihinin 16 Mayıs olduğunu ancak iş makinelerinin günler öncesinden pistlere girdiğini açıkladı.

Konuya ilişkin belgeyi de paylaşan İmamoğlu, firma ve tüm sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

SÖZLEŞME İMZALAMADAN İŞE BAŞLADI

İstanbul Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu, Atatürk Havalimanı ihalesini alan Yapı ve Yapı  firmasının projeyle ilgili ihale sözleşmesini 16 Mayıs 2022 Pazartesi günü imzaladığını belgesiyle açıkladı. İmamoğlu, müteahhide ait iş makinelerinin ise günler öncesinden pistlere girdiğine dikkat çekti. Yapı ve Yapı firmasına ait iş makineleri ve kamyonlar 14 Mayıs Cumartesi günü Atatürk Havalimanı apronuna girmişti.

RESMİ YAZI BEKLENECEK

Bugün sosyal medya hesabından bir açıklama yapan İYİ Parti İBB Grup Sekreteri Ali Kıdık ise şu ifadeleri kullandı: “Atatürk Havalimanı'ndaki yıkım faaliyetlerine ara verildi. Yıkımın herhangi bir resmî evraka dayanmadan başladığı ortaya çıktı. Resmi yazı gelene dek korsan yıkıma ara verildi.”

İstanbul’da milyonlarca ağaç kesilip üçüncü havalimanı yapılırken kapatılan Atatürk Havalimanı’nın milyarlarca liralık pistleri kırılacak yerine 25 bin ağaç dikilmesi büyük tepki görmüştü.

Ekleme Tarihi: 18 May 2022 11:32