Güncel Güncelleme Tarihi: 23 Kas 2017 13:40

Barış Yarkadaş: Tutuklu gazeteci Oğuz Usluer'in saçları zorla kesildi

Barış Yarkadaş, 'tutuklu Habertürk Editörü Oğuz Usluer'in saçlarının zorla kesildiğini' açıkladı. Yarkadaş "Tutukluların saçları zorla kesiliyor, koğuşlara dergi ve gazete verilmiyor" bilgisini verdi.

Barış Yarkadaş: Tutuklu gazeteci Oğuz Usluer'in saçları zorla kesildi

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, cezaevlerindeki hak ihlallerinin arttığını, yargının ise talimatla karar verdiğini dile getirdi. CHP’li vekil, Silivri F Tipi Cezaevi’nde bulunan Habertürk Editörü Oğuz Usluer’in saçlarının zorla kesildiğini de açıkladı.

TUTUKLUNUN SAÇI ZORLA KESİLDİ’

Yarkadaş, cezaevlerinden gelen haberlerin bunun kanıtı olduğunu söyledi. “İktidarın yanlışları ne yazık ki sadece ‘torba yasa’ adı altında ‘çorba yasa’ çıkarmayla bitmiyor. Yanlışlarınız ne yazık ki bunlarla sınırlı değil” diye konuşan Yarkadaş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bugün elimize ulaşan bir habere göre Silivri Cezaevi’nde bulunan Habertürk Editörü Oğuz Usluer’in saçları bir genelgeye dayanılarak zorla kesildi. Elazığ Cezaevi’nde hak gasplarına karşı açlık grevi yapan tutuklular, yirminci güne ulaştı. Bafra T Tipi Cezaevi’nde günlerdir gazete ve dergi verilmiyor. Gelin bu uygulamalardan vazgeçin. Bunlar 12 Eylül artığı uygulamalardır. 12 Eylülle güya hesaplaştığını söyleyenler ne yazık ki bu uygulamalarla Kenan Evren’in sıkı bir takipçisi olduklarını da göstermişlerdir. Sorunlar sadece cezaevleriyle sınırlı değil yargı da aynı durumda.”

‘UTANÇ DAVASI’

Konuşmasını Cumhuriyet.com.tr  Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven’in yargılandığı ve ceza aldığı davayı örnek göstererek sürdüren Yarkadaş, “Bu bir utanç davasıdır” dedi. Yarkadaş, şöyle konuştu; “Dün hem bir gazeteci hem de bir milletvekili olarak bir utanç davasına tanık oldum. Cumhuriyet Gazetesi’nin internet sitesinin sorumlu Müdürü Oğuz Güven, hiçbir suçu olmadığı hâlde twitterda sadece 52 saniye kalan bir haberden dolayı üç yıl hapis cezasına çarptırıldı. Oğuz Güven tam iki buçuk yıl önce paylaştığı, hakkında herhangi bir soruşturma açılmamış, kovuşturma yürütülmemiş bir röportajı paylaştığı için Türk Ceza Kanunu’nun tüm maddeleri ayaklar altına alınarak üç yıl hapis cezasına çarptırıldı.”

Ekleme Tarihi: 23 Kas 2017 13:40